Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Reuters: «Η Ελλάδα πιο αποτελεσματική στον περιορισμό του κορονοϊού από άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Δημοσίευμα του Reuters με τίτλο: «Η Ελλάδα επεκτείνει τους περιορισμούς σε διεθνείς πτήσεις ως τις 21 Ιανουαρίου, σκληραίνει την καραντίνα»...





Δημοσίευμα του Reuters με τίτλο: «Η Ελλάδα επεκτείνει τους περιορισμούς σε διεθνείς πτήσεις ως τις 21 Ιανουαρίου, σκληραίνει την καραντίνα», αναφέρεται στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία που αφορά όλες τις αφίξεις επιβατών από διεθνή αεροπορικά δρομολόγια και η οποία προβλέπει 7ήμερη καραντίνα.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι επεκτάσεις των υφιστάμενων Covid-19 notams για πτήσεις εξωτερικού, οι οποίες θα ισχύουν έως την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα. Το δημοσίευμα του Reuters επισημαίνει πως όλοι οι επιβάτες με προορισμό τη χώρα μας θα πρέπει να επιδεικνύουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού (72 ωρών) πριν εισέλθουν στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα πιο αποτελεσματική στον περιορισμό του κορωνοϊού από άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

«Η Ελλάδα υπήρξε πιο αποτελεσματική από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά το δοκιμαζόμενο σύστημα υγείας της χώρας, που επλήγη σκληρά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης» σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Μια διαπίστωση που είχε επαναλάβει και πριν από δύο ημέρες, όταν μετέδιδε με έκπληξη, τις εικόνες από τους πιστούς έξω από τις εκκλησίες, ανήμερα των Θεοφανίων. Στη διάρκεια της πανδημίας, η Ελλάδα έχει επανειλημμένως συμπεριληφθεί μεταξύ των χωρών της Ευρώπης που στάθηκε ικανοποιητικά απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.
Η Ελλάδα μάχεται cluster σε Βόρεια Ελλάδα και Δυτική Αττική

«Τις τελευταίες εβδομάδες (η Ελλάδα) μάχεται εναντίον σημαντικών εστιών μόλυνσης στη βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Αττική κοντά στην πρωτεύουσα Αθήνα» σημειώνει επίσης το πρακτορείο Reuters.

Την Πέμπτη, οι ανανεωμένοι χάρτες επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), έδειχναν πως η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των ελαχίστων περιοχών στην Ευρώπη με ποσοστό θετικότητας κάτω του 4% τις τελευταίες 14 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.