Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχεται Αθήνα για τις υπογραφές η Φλοράνς Παρλί... Ένα βήμα πριν κλείσει η συμφωνία για τα Rafale!

Στην Αθήνα αναμένεται την προσεχή Δευτέρα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραβρεθεί στην υπογραφή της σύμβασης των...





Στην Αθήνα αναμένεται την προσεχή Δευτέρα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραβρεθεί στην υπογραφή της σύμβασης των μαχητικών Rafale.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η πρόταση για τις γαλλικές φρεγάτες, που φέρεται να μεταφέρει η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην πρόταση που θα φέρει η Γαλλίδα υπουργός και θα αφορά πέρα από τις τέσσερις Belhara και την ενδιάμεση λύση (αναβαθμισμένες La Fayette προσφέρουν οι Γάλλοι, Fremm ζητάει η Αθήνα) και τον τρόπο χρηματοδότησης μιας πιθανής συμφωνίας.Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η "Καθημερινή", το απόγευμα της Πέμπτης είχε τηλεφωνική επικοινωνια με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τόσο η Γαλλική πλευρά όσο και η Ελληνική επιθυμούν να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην υπογραφή της συμφωνίας, η οποία θα είναι μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κατασκευάστριας εταιρίας Dassault.

Με την υπογραφή της σημαντικής συμφωνίας παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλοράνς Παρλί μπροστά από το νέο απόκτημα της HAF Αθήνα και Παρίσι επιθυμούν να εκπέμψουν ένα ισχυρό συμβολισμού μήνυμα για την στρατιωτική αλλά και ευρύτερη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η σκέψη για πτήση Γαλλικών μαχητικών πάνω από την Αθήνα την 25η Μαρτίου.

Η αναβάθμιση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζεται οιπόν με γοργούς ρυθμούς, καθώς οι διαδικασίες για την απόκτηση των γαλλικών Rafale, ολοκληρώνονται άμεσα.

Το γεγονός αυτό, φαίνεται πως θα ζορίσει πολύ την Τουρκία, που όσο και να προσπαθεί να το κρύψει έχει αγχωθεί φανερά από τις νέες αγορές, της χώρας μας. Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, Οι πύραυλοι Exocet που χτυπούν πλοία, οι Scalp και οι φονικοί Meteor, αέρος αέρος και μεγάλου βεληνεκούς που αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα, είναι ικανοί να πλήξουν στόχους ακόμα και στην καρδιά της Τουρκίας ενώ αποτελούν το μεγαλύτερο εχθρό του τουρκικού αντιαεροπορικού συστήματος των S-400.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.