Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Lloyd Austin: Ποιος είναι ο νέος ΥΠΑΜ των ΗΠΑ

Η Γερουσία επιβεβαίωσε με 93 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά, την τοποθέτηση του απόστρατου Στρατηγού Lloyd Austin ως ΥΠΑΜ της κυβέρνησης του Προέ...






Η Γερουσία επιβεβαίωσε με 93 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά, την τοποθέτηση του απόστρατου Στρατηγού Lloyd Austin ως ΥΠΑΜ της κυβέρνησης του Προέδρου Μπάιντεν.


Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει μικρή ανησυχία με αυτήν τη σαφή σύγκρουση συμφερόντων. Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων επιβεβαίωσης της Τρίτης, ο Ώστιν δεσμεύθηκε να απομακρυνθεί για τέσσερα χρόνια από τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη Ρέιθον, κάτι που ήταν αρκετά καλό για το Κογκρέσο.Από τότε που αποσύρθηκε από το στρατό, ο Ώστιν υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατασκευαστής οπλικών συστημάτων Raytheon.

Τα "γεράκια" των Ρεπουμπλικανών δεν ήταν ενθουσιασμένα για την τοποθέτηση του Όστιν λόγω της έλλειψης εμπειρίας του στην αντιμετώπιση της Κίνας.

Για να αντισταθμίσει αυτήν την ανησυχία, ο Μπάιντεν προσέλαβε τον Έλι Ράτνερ ως σύμβουλο του Όστιν. Ο Ράτνερ γνωρίζει την Κίνα λόγω της εργασίας του στο think tank, New American Security.

Ο Όστιν επέβλεψε τις πολιτικές του Προέδρου Ομπάμα στη Μέση Ανατολή ως επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ από το 2013 έως το 2016.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Mark Perry, ο Ώστιν οργίστηκε όταν η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε να στηρίξει τους Σαουδάραβες στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015.

Ο Ώστιν ήταν δυσαρεστημένος σχετικά με την υποστήριξη στους Σαουδάραβες, διότι ακριβώς πριν από την παρέμβαση, οι Χούτι της Υεμένης ήταν εταίρος ανταλλαγής πληροφοριών με τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί για το τέλος της υποστήριξης των ΗΠΑ για τον πόλεμο, κάτι το οποίο επανέλαβε ο Antony Blinken κατά την ακρόαση επιβεβαίωσης.

Η πρώιμη αντίθεση του Ώστιν στον πόλεμο είναι ένα σημάδι ότι η διοίκηση μπορεί να ακολουθήσει και να τερματίσει τον πόλεμο.

Εκτίμηση είναι ότι, ο τερματισμός του πολέμου μεταξύ του συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας και των ανταρτών Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν βρίσκεται πολύ κοντά και πως θα αποτελέσει προτεραιότητα των ΗΠΑ του Μπάϊντεν και του νέου ΥΠΑΜ απόστρατου Στρατηγού Lloyd Austin.

Ποιος είναι ο Lloyd James Austin

Ο Lloyd James Austin είναι απόστρατος Στρατηγός τεσσάρων αστέρων, ο οποίος είναι ο 28ος και νυν υπουργός άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ώστιν προηγουμένως υπηρέτησε ως ο 12ος διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM). Ο Ώστιν ήταν ο πρώτος έγχρωμος διοικητής της CENTCOM, και ο πρώτος έγχρωμος ΥΠΑΜ

Πριν από την CENTCOM, ο Ώστιν ήταν ο 33ος βοηθός επιτελάρχου των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013 και ο τελευταίος διοικητής των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην επιχείρηση στο Ιράκ με την ονομασία"Νέα Αυγή", η οποία τερματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2011.

Αποσύρθηκε από τις ένοπλες υπηρεσίες το 2016, και στη συνέχεια υπηρέτησε στα διοικητικά συμβούλια των Raytheon Technologies, Nucor και Tenet Healthcare.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών (West Point) με πτυχίο Bachelor of Science το 1975, ως Ανθυπολοχαγός πεζικού

Είναι απόφοιτος των Βασικών και Προχωρημένων Σχολείων του Πεζικού, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών και της Σχολής Πολέμου και έχει μετάσχει στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν

Υπηρέτησε σε πολλές θέσεις του όπλου του και μεταξύ άλλων στην ιστορική 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία ως Συνταγματάρχης Διοικητής Συντάγματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.