Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό δεν είναι Casus belli...;;; Βάση για κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφτιαξε η Τουρκία στα Κατεχόμενα

Χρησιμοποιεί το μικρό εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο στην περιοχή Λευκόνοικο της Κύπρου προκειμένου να ελέγχει όλη την ανατολική Μεσόγειο μέχρι ...






Χρησιμοποιεί το μικρό εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο στην περιοχή Λευκόνοικο της Κύπρου προκειμένου να ελέγχει όλη την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι έχουν στήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα αεροπορική βάση για drones σε κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα σε συνεργασία με την τουρκοκυπριακή πλευρά εκμεταλλεύεται ένα μικρό εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο στην περιοχή Λευκόνοικο της Μεγαλονήσου προκειμένου να προσγειώνονται και να απογειώνονται κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB2. Μην πάει ο νους σας σε μικρά drone σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι σε γάμους ή για τουριστικούς λόγους αλλά για μεγάλα πτητικά μέσα που μοιάζουν με μικρά αεροπλάνα και κατευθύνονται από το έδαφος. Δύναται μάλιστα εκτός από κάμερες και φέρουν και πυραύλους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως επισημαίνουν από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από τη συγκεκριμένη βάση με τη χρήση των συγκεκριμένων drones η Τουρκία επιχειρεί να ελέγχει ο,τιδήποτε κινείται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δεν εννοούμε μονάχα στον αέρα. Μπορούν για παράδειγμα να ειδοποιούν τα τουρκικά πλοία που μεταφέρουν παράνομα όπλα στη Λιβύη να αλλάξουν ρότα εάν εντοπίσουν πως έρχονται προς το μέρους τους πλοία της επιχείρησης «Irini» που πραγματοποιούν νηοψίες (στην εν λόγω επιχείρηση μετέχει και τμήμα του ελληνικού στόλου).

Τα κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα Bayraktar TB2 κατασκευάζονται στην Τουρκία (από την εταιρεία Baykar) για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας των γειτόνων, πραγματοποίησαν την πρώτη πτήση τον Αύγουστο του 2014, έχουν μήκος 6,5 μέτρα και πτερύγια που φτάνουν τα 12 μέτρα, το ωφέλιμο φορτίο τους είναι 150 κιλά και μπορούν να κινούνται με ταχύτητα έως και 220 χιλιόμετρα την ώρα σε ύψος έως και 8.200 μέτρα για 27 συνεχόμενες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.