Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλβανικό ανέκδοτο... Ο Έντι Ράμα διαμεσολαβητής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

  «Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ανέλαβε το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αναφέρει το αλβανικό κανάλι “Top C...

 


«Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ανέλαβε το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αναφέρει το αλβανικό κανάλι “Top Channel”»,γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα

Ιανουάριος 8, 2021. 18:26 -Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανέλαβε το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, σύμφωνα με τηλεοπτική αναφορά της αλβανικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται αξιόπιστη πηγή από την ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, θα παραδώσει ένα μήνυμα από την Τουρκία στην Ελλάδα, και ο Έλληνας οικοδεσπότης του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Έντι Ράμα.

Η υποδοχή του Ράμα στην Άγκυρα ήταν πομπώδης και ο Ερντογάν σπάνια προσφεύγει σε αυτή τη διαδικασία.

Η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Τουρκία είχε επίσης τα μηνύματά της, δηλαδή ότι ο Ράμα πρέπει να συμφωνήσει – και ο ίδιος- αν αποδέχεται το ρόλο του μεσολαβητή σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με μια «πολύ αξιόπιστη πηγή από την ελληνική κυβέρνηση», οι πληροφορίες που παρέχονται είναι απολύτως ακριβείς.

Όπως επισημαίνει το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES στις 6 και 7 Ιανουαρίου, ο Έντι Ράμα επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία, επικεφαλής μιας μεγάλης αντιπροσωπείας.

Κατά την επίσκεψη, υπογράφηκαν πέντε συμφωνίες, μία από τις οποίες ήταν τη σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, ο Ερντογάν και ο Ράμα τόνισαν ότι η Τουρκία και η Αλβανία ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους.

Σήμερα, ο Έντι Ράμα έφτασε σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου προγραμματίζεται γεύμα εργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν για περαιτέρω συντονισμό στην κοινή καταπολέμηση του COVID-19, τη σταθεροποίηση των στρατηγικών σχέσεων, την περιφερειακή συνεργασία και την ευρωπαϊκή συνεργασία και ενσωμάτωση.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.