Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Τα ελληνικά όπλα παρατεταγμένα στο μαρτυρικό νησί του ελληνισμού- Πώς θα αποκρουστεί μια ενδεχόμενη τουρκική εισβολή;

Σε αυτή την αποστολή, των πρώτων πυρών άμυνας στα φυλάκια, εκπαιδεύονται και ασκούνται τα 18χρονα αγόρια που υπηρετούν εκεί Από τις κάννες ...





Σε αυτή την αποστολή, των πρώτων πυρών άμυνας στα φυλάκια, εκπαιδεύονται και ασκούνται τα 18χρονα αγόρια που υπηρετούν εκεί

Από τις κάννες των όπλων, όσων στρατιωτών υπηρετούν στα φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, στην Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας (Π.Γ.Α.) απέναντι στον Αττίλα κατακτητή, θα εκτοξευθούν και τα πρώτα πυρά απόκρουσης οποιασδήποτε αιφνιδιαστικής επίθεσης των Τούρκων, αν χρειαστεί.

Από τις κάννες των πολυβόλων, των αντι-αρματικών, των οπλοπολυβόλων, των πολυβομβιδοβόλων, των τυφεκίων στα φυλάκια της πρώτης γραμμής.

Ώστε να κερδηθούν οι πρώτες λίγες ώρες. Προκειμένου να σπεύσουν εκεί, οι διαμένοντες στην περιοχή, διαρκώς ένοπλοι πολίτες: Οι εθνοφύλακες των οργανωμένων και εκπαιδευόμενων γι’ αυτή την αποστολή Λόχων Κατοικημένων Τόπων (Λ.Κ.Τ.). Και αμέσως μετά οι επιστρατευόμενοι εφέδροι των πρόσω ταγμένων Ταγμάτων Πεζικού.

Σε αυτή την αποστολή, των πρώτων πυρών άμυνας στα φυλάκια, εκπαιδεύονται και ασκούνται τα 18χρονα αγόρια που υπηρετούν εκεί την 14μηνη στρατιωτική τους θητεία, μαζί με τους συμβασιούχους οπλίτες (ΣΥ.ΟΠ.) υπό την διοίκηση των μονίμων στελεχών της Ε.Φ.

Μια τέτοια άσκηση πραγματοποίησαν χθες, οι νεαρότεροι ένοπλοι υπερασπιστές της πρωτεύουσας, φυλακίου της Π.Γ.Α. της Λευκωσίας, επιπέδου ομάδας μάχης τυφεκιοφόρων, με ειδικά σχεδιασμένο σενάριο αμυντικής εγκατάστασης, την οποία παρακολούθησε με τους επιτελείς του ο Διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας της πρωτεύουσας, ταξίαρχος Ανδρέας Σεργίδης.

Οι κατάλληλες απολύτως σαφείς και κατανοητές απ’ όλους διαταγές, η πλήρης ετοιμότητα των όπλων, πυρομαχικών, εξαρτύσεων και παρελκομένων, οι ταχύτατες, πειθαρχημένες και αλληλοκαλυπτόμενες διαδοχικές κινήσεις στις επιλεγμένες επί του συγκεκριμένου εδάφους θέσεις μάχης, εξελίχθηκαν από τους εμφανέστατα πρόθυμους, ψυχωμένους και συνειδητούς στην αποστολή τους, νεαρούς άνδρες του φυλακίου της πρώτης γραμμής.

«Τούρκου ποδάρι να μην πατήσει στην πρωτεύουσα, είναι ο πρώτιστος σκοπός μας», επανέλαβε στους ασκηθέντες εθνοφρουρούς ο Διοικητής της 4ης Ταξιαρχίας, συγχαίροντάς τους για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο έφεραν σε πέρας την αποστολή τους.

Και, βεβαίως, σε κάθε τέτοιου είδους ασκήσεις, επισημαίνονται λεπτομερώς και οι ελλείψεις που θα πρέπει κάθε φορά να συμπληρωθούν, ώστε να καθίσταται επαρκέστερη η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.