Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι σέλφι με τα λεφτά «πρόδωσαν» τους ληστές του κοτετσιού στο Κορωπί

Εδώ και μήνες οι δύο αλλοδαποί εργάτες, ο Ασγκάρ απο το Πακιστάν και ο Σίνκ απο την Ινδία, γνώριζαν ότι το αφεντικό τους είχε καταχωνιάσει...

Εδώ και μήνες οι δύο αλλοδαποί εργάτες, ο Ασγκάρ απο το Πακιστάν και ο Σίνκ απο την Ινδία, γνώριζαν ότι το αφεντικό τους είχε καταχωνιάσει σε έναν τενεκέ από τυρί, που είχε θάψει βαθιά στο κοτέτσι του κτήματος στο Κορωπί, τον «θησαυρό».


Εξελίξεις στην υπόθεση με την κλοπή των 165.000 ευρώ από κοτέτσι στο Κορωπί.


Σύμφωνα με το protothema.gr, οι selfies με τα απλωμένα χαρτονομίσματα και οι πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία των αξιωματικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής πρόδωσαν τους «χρυσοδάκτυλους» αλλοδαπούς εργάτες που έβαλαν χέρι στον τενεκέ με τις 165.000 ευρώ που είχε κρύψει ο 52χρονος εργοδότης τους στο κοτέτσι του κτήματος του στο Κορωπί.


Η υπόθεση που με τη μεγάλη αρπαγή του θησαυρού από τον θαμμένο τενεκέ στο κοτέτσι εξιχνιάστηκε έξι ημέρες αργότερα με τους αστυνομικούς να έχουν περάσει χειροπέδες σε δύο Πακιστανούς εργάτες ηλικίας 21 και 22 ετών που κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας που διέπραξαν την κλοπή ενώ αναζητείται και ένας 35χρονος Πακιστανός ο Σίνκ ο οποίος εξαφανίστηκε λίγες ημέρες πριν ο ιδιοκτήτης κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.


Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την καταγγελία του 52χρονου ερεύνησαν μεθοδικά την υπόθεση και κατάφεραν μετά από πληροφορίες να φθάσουν στη συμμορία που διέπραξε την αρπαγή, κατά το χρονικό διάστημα από 28-8-2020 έως 26-9-2020 και να ταυτοποιήσουν τέσσερα μέλη. Έτσι, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 5-1-2021, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο που βρίσκονταν σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, δύο μέλη της συμμορίας, δύο Πακιστανούς ηλικίας 21 και 22 ετών ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη.


Επιπλέον, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τρεις αλλοδαποί για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και δύο εξ’ αυτών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.


Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


το χρηματικό ποσό των -1.875- ευρώ πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων,

μικροποσότητα κάνναβης,

κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Επιπροσθέτως συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και οι δύο εξ’ αυτών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.


Τα εμβάσματα και οι selfies με τον θησαυρό

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στο Πακιστάν με μεγάλη συχνότητα. Μέσω ανταλλακτηρίων στα Μεσόγεια και το κέντρο της Αθήνας έκαναν τις μεταφορές στο Πακιστάν προκειμένου να εξαφανίσουν όλα τα ίχνη. Μάλιστα βρέθηκαν αποδείξεις εμβασμάτων ενώ οι δράστες είχαν στο κινητό τους και φωτογραφίες όπου πόζαραν με τα απλωμένα χρήματα που είχαν αρπάξει από τον τενεκέ που είχε θάψει ο εργοδότης τους στο κοτέτσι. Παράλληλα, διερευνάται η συμμετοχή και έτερου αλλοδαπού στη μεταφορά του χρηματικού ποσού στη χώρα καταγωγής τους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Το χρονικό

Εδώ και μήνες οι δύο αλλοδαποί εργάτες, ο Ασγκάρ απο το Πακιστάν και ο Σίνκ απο την Ινδία, γνώριζαν ότι το αφεντικό τους είχε καταχωνιάσει σε έναν τενεκέ από τυρί, που είχε θάψει βαθιά στο κοτέτσι του κτήματος στο Κορωπί, τον «θησαυρό». Τις 165.000 ευρώ που είχε βγάλει από την τράπεζα γιατί πίστευε ότι θα τα «κουρέψουν».


Πολλά βράδια, από το παράπηγμα της οδού Τόχη, τον παρακολουθούσαν να μπαινοβγαίνει στο κοτέτσι. Αυτό που έψαχναν ήταν η μεγάλη ευκαιρία να βάλουν χέρι στην περιουσία του εργοδότη τους και η κατάλληλη στιγμή ήρθε στα τέλη Αυγούστου. Όταν ο 20χρονος Ασγκαρ και ο 35χρονος Σίνκ, ξέθαψαν τον τενεκέ από το κοτέτσι και βούτηξαν τα λεφτά. Όπως κατήγγειλε στη μήνυση που υπέβαλλε το θύμα, η μεγάλη αρπαγή έγινε κατά το χρονικό διάστημα 29 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου. Τα λεφτά μάλιστα, όπως υποστηριξε δεν ήταν όλα δικά του άλλα ένα μέρος αφού τα υπόλοιπα ανήκουν στη σύντροφο και την κόρη του.


Οι διαπραγματεύσεις 

Όπως ισχυρίζεται στην καταγγελία που έκανε στο Τμήμα Ασφαλειας Κρωπίας, το απόγευμα της Τετάρτης ο 52χρονος κτηματίας, οι δύο άνδρες που δούλευαν στο κτήμα του και ζούσαν σε ένα παράπηγμα, όταν διαπίστωσε ότι έβαλαν χέρι στην περιουσία του και άρπαξαν τον «χρυσό» τενεκέ από τυρί, όχι μόνο δεν αρνήθηκαν αλλά παραδέχτηκαν την πράξη τους. Και τότε ξεκίνησε το θρίλερ.


Ο Ινδός και ο Πακιστανός κατάφεραν να τον πείσουν να μην πάει στην Αστυνομία γιατί υπόσχονταν να του επιστρέψουν τον τενεκέ. Όμως δεν το έκαναν. Και κάθε φορά που τους ζητούσε τε λεφτά τον κορόιδευαν και κατάφερναν να τον πείσουν να μην τους καταγγείλει. Μέχρι που στις 10 Δεκεμβρίου ο 35χρονος Ινδός την κοπάνησε και στις 22, εξαφανίστηκε και ο 20χρονος Πακιστανός ο οποίος επέστρεψε πριν μερικές ημέρες. Και τότε, ο 52χρονος, αποφάσισε να μεταβεί στο Τμήμα Ασφαλείας  όπου υπέβαλλε μήνυση εναντίον των αλλοδαπών για την υπόθεση του χαμένου θησαυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.