Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκική επίθεση για κατάληψη πόλης στη βόρεια Συρία

Ο τουρκικός στρατός μαζί με τις φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες, ξεκίνησαν τη Δευτέρα μια μεγάλη επίθεση σε στρατηγική πόλη στη βόρεια Συρία ...





Ο τουρκικός στρατός μαζί με τις φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες, ξεκίνησαν τη Δευτέρα μια μεγάλη επίθεση σε στρατηγική πόλη στη βόρεια Συρία η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Σύμφωνα με πηγές, ο τουρκικός στρατός και οι υποστηρικτές του εκτόξευσαν αρκετά οβίδες πυροβολικού και πυραύλους στις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά της πόλης Άιν Ίσσα στην περιοχή της Τελ Αμπιάντ, βόρεια της Ράκκα.

Ο τουρκικός στρατός και οι μαχητές του φέρεται να στοχεύουν τις πόλεις του Μουσαρίφου και Τζάχμπου, στις οποίες είχαν επιτεθεί, τις προηγούμενες ημέρες, οι φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες.

Παρά την παρουσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στην περιοχή, ο τουρκικός στρατός και οι ένοπλες ομάδες τους συνεχίζουν να επιτίθενται στην Άιν Ίσσα και στα περίχωρά της, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό πολλών οικογενειών από την περιοχή.

Η Τουρκία παρακολουθεί τις πόλεις Άιν Ίσσα και Μανμπίτς αρκετούς μήνες, προκειμένου να εκδιώξει τις δυνάμεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν αυτές τις περιοχές.

Η Άγκυρα θεωρεί τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τη Μονάδα Λαϊκής Προστασίας (YPG) ως συριακά παρακλάδια του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) που το θεωρεί ως πρώτο κίνδυνο στο εσωτερικό της χώρας.

Novosti.rs
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.