Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας: «Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος εδώ και μήνες»

«Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος εδώ και μήνες», δήλωσε την Κυριακή η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, σημειώνοντας ότι πε...





«Η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος εδώ και μήνες», δήλωσε την Κυριακή η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, σημειώνοντας ότι περιμένει από την Τουρκία «πράξεις».

Μιλώντας στην εκπομπή «Questions Politiques», του γαλλικού δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού «France Inter», σημείωσε ότι, αν και «επισήμως η Τουρκία είναι μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας, δεν συμπεριφέρεται σαν σύμμαχος εδώ και μήνες», κάτι που η Γαλλία το έχει κάνει γνωστό. «Και για πολλούς μήνες, ήμασταν πολύ μόνοι στο ΝΑΤΟ όταν το λέγαμε».

«Το καταστήσαμε ακόμη πιο ξεκάθαρα όταν έγιναν πολύ δυσάρεστοι ελιγμοί εναντίον ενός γαλλικού πλοίου στη Μεσόγειο», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην εχθρική ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου κατά γαλλικού πολεμικού ανοιχτά της Λιβύης.

Η Φλοράνς Παρλί δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ηχηρή παρέμβαση του Μάικ Πομπέο, στις αρχές Δεκεμβρίου «στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την αποδοκιμασία του για τη συμπεριφορά της Τουρκίας».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη «επίθεση φιλίας» του Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για εξομάλυνση με τη Γαλλία, η Φλοράνς Παρλί είπε ότι «τα λόγια πρέπει να ακολουθούνται από πράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.