Tελευταια Νεα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2021

ΤΩΡΑ... Σεσημασμένο τουρκικό «πλοίο δόλωμα» κατευθύνεται στη Λιβύη

Μια πολύ περίεργη -σε πρώτη «ανάγνωση»- υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές της ιστοσελίδας Defence Point.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» (IRINI) που επιτηρεί την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, παρακολουθεί πλοίο, ονόματι «Kaptan Aytac» (εκ των σεσημασμένων…), το οποίο οδεύει προς λιμένα της Λιβύης, έχοντας ξεκινήσει από την Τουρκία.

Η υπόθεση όμως δεν δείχνει πανομοιότυπη με τον προηγούμενο Ιούνιο, με το φορτηγό πλοίο «Τσίρκιν», με σημαία Τανζανίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετέφερε απαγορευμένο πολεμικό υλικό συνοδευόμενο από το τουρκικό Ναυτικό, το οποίο και αρνήθηκε τη διενέργεια νηοψίας στην «Ειρήνη»…

Όπως πληροφορείται το DP, η καχυποψία είναι όμως διάχυτη.

Παρότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε, εφόσον η εμπειρία από την τουρκική ψυχοσύνθεση και συμπεριφορά είναι πλούσια, σε όλα τα επίπεδα, η περίπτωση θα μπορούσε να υποκρύπτει την επιθυμία επίτευξης ύπουλων τουρκικών επικοινωνιακών στόχων, μέσω σκηνοθεσίας, με βάση ένα ευφάνταστο σενάριο.

Το Επιτελείο της επιχείρησης «Ειρήνη» έχει ασφαλώς κινητοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι επικεφαλής παραμένει Έλληνας, έμπειρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακόμα κι αυτό το στοιχείο από μόνο του, θα αποτελούσε κίνητρο για τους Τούρκους για να στήσουν ένα επικοινωνιακό φιάσκο για τους Ευρωπαίους, επιχειρώντας να του δώσουν «ελληνική διάσταση», ενώ πρόκειται για θέμα αμιγώς ευρωπαϊκό!

Ας εξηγηθούμε: Οι πιθανότητες να κινηθεί τις επόμενες ώρες η διεθνής δύναμη «IRINI» για να ελέγξει το ύποπτο πλοίο, είναι εξαιρετικά αυξημένες.

Η υπάρχουσα εμπειρία θέλει τους Τούρκους να αντιδρούν. Οι πιθανότητες είναι δύο:

Η πρώτη να μην υπάρξει καμία αντίδραση από τους Τούρκους, αφήνοντας να εξελιχθεί η νηοψία.

Προφανώς δεν θα βρεθεί τίποτα απολύτως και στην Άγκυρα θα γελούν «κάτω από τα μουστάκια τους».

Η δεύτερη πιθανότητα είναι οι Τούρκοι να εγείρουν ξανά αντιρρήσεις…

Σε αυτή την περίπτωση στόχος θα είναι να ενισχυθεί η πεποίθηση ότι το πλοίο κάτι κρύβει και απλώς η νηοψία να μην ανακαλύψει απολύτως τίποτα.

Με τον τρόπο αυτό, οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να εγείρουν αμφιβολίες για τις ενέργειες και τις προθέσεις τους, ισχυριζόμενοι ότι οι αντιρρήσεις τους είναι για «λόγους αρχής»!

Δεν έχουν στόχο να συγκαλύψουν την ευθύνη στην παράνομη διακίνηση όπλων προς τη Λιβύη, όπως τους κατηγορούν.

Φυσικά, στη συνέχεια θα κάνουν τα πάντα για να αξιοποιήσουν ακόμα και διπλωματικά, πέρα από επικοινωνιακά το θέμα, προσπαθώντας να στηρίξουν την εικόνα των «καχύποπτων, κακόπιστων και υπερβολικών» Ευρωπαίων…

Χωρίς να αποκλείεται εκ προοιμίου οτιδήποτε, όλα δείχνουν ότι ισχύει το «έχουν οι φύλακες τη γνώση».
« Προηγουμενη
Επομενη »