Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Τρία μεταλλαγμένα στελέχη του Βρετανικού ιού στην Βόρεια Ελλάδα

Τρία επιβεβαιωμένα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού εντόπισε το εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες του ...





Τρία επιβεβαιωμένα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού εντόπισε το εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr. Τι δηλώνει η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναφοράς Βορείου Ελλάδος. Πλέον τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι 62 σε όλη την χώρα.

Μπροστά στο ενδεχόμενο διασποράς του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού είναι πλέον οι επιστήμονες αφού τα τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά όχι στην Θεσσαλονίκη.

Στο εργαστήριο αναφοράς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στη Βόρειας Ελλάδας ήρθε στο φως μια νέα σημαντική αποκάλυψη: η παρουσία τριών νέων περιστατικών του μεταλλαγμένου και πιο μεταδοτικού στελέχους της Βρετανίας σε διαφορετικές περιοχές. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο ιός είχε εντοπιστεί μόνο στην Αθήνα και την Κρήτη.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι τα περιστατικά δεν εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, οι επιστήμονες εικάζουν ότι υπάρχει διασπορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Αυτό λέει στο newsit.gr η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναφοράς Βορείου Ελλάδος, Άννα Παπά – Κονιδάρη:

«Είναι ταυτοποιημένα τρία περιστατικά από το μεταλλαγμένο Βρετανικό στέλεχος. Λίγα δείγματα εξετάσαμε μέχρι τώρα. Το γεγονός είναι ότι ήταν σε διαφορετικές περιοχές, σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σπάνιο. Δεν είναι στη Θεσσαλονίκη. Εμείς εξετάζουμε μόνο αυτά που έρχονται σε μας, όχι τα δείγματα των νοσοκομείων. Υπάρχει παντού πιστεύω», τονίζει η Καθηγήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.