Tελευταια Νεα

Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2021

«Δεν κρύβομαι, ξέρω θα πάω φυλακή, αλλά να ομολογήσουν ότι με ήθελαν για γαμπρό»Ο φερόμενος ως βιαστής της 11χρονης ιστιοπλόου, Τριαντάφυλλος Αποστόλου, αυτοαποκαλύπτεται με το όνομα και τη φωτογραφία του στο protothema.gr και διατυπώνει τη δική του εκδοχή - Ισχυρίζεται ότι η κοπέλα δεν ήταν 11 ετών, αλλά μεγαλύτερη, και ότι είχαν «σχέση» με σκοπό τον γάμο

Σοκάρει και προκαλεί. Ο προπονητής της 11χρονης, τότε, πρωταθλήτριας της ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ότι βιάστηκε και το επιβεβαίωσε και η ίδια, μιλάει στο protothema.gr και, μέσα από μια συνέντευξη-«ποταμό» δίνει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων.

Κυνικός και αμετανόητος ο Τριαντάφυλλος Αποστόλου, ο οποίος ζήτησε ο ίδιος να μιλήσει με το όνομα και τη φωτογραφία του, δείχνει μεν να έχει συνειδητοποιήσει ότι κινδυνεύει να πάει για πολλά χρόνια φυλακή, από την άλλη όμως επιχειρεί να «ξεπλύνει» την αδιανόητη πράξη του, ρίχνοντας τις ευθύνες σε ένα ανήλικο παιδί και τη μητέρα της.

Από τη Σάμο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα, ο πρώην προπονητής μιλάει για «σχέση» και όχι βιασμό, για προοπτική γάμου και, με εκφράσεις που προκαλούν την κοινή λογική, προσπαθεί να υποστηρίξει ότι η οικογένεια της πρωταθλήτριας τον πλησίασε για τα λεφτά και ότι μέχρι πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση, ήθελε να την παντρευτεί, αλλά τώρα πια δεν τη θέλει. Απίστευτες προκλητικές σκέψεις και κουβέντες από έναν άνθρωπο που για χρόνια προπονούσε παιδιά.

Η οικογένεια θα πάει στον εισαγγελέα. Γνωρίζετε ότι είναι σοβαρό;
Ξέρω ότι είναι σοβαρό, αλλά είναι όλο ψευδές. Υπήρχε συναίνεση και με τη μητέρα και με τη μικρή και δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12.

Πόσων ετών ήταν;
Πολύ μεγαλύτερη και πηγαίναμε για γάμο. Αυτά τα ξέρει καλά η κυρία, αλλά δεν τα είπα τότε, γιατί ο άνδρας της θα τη σκότωνε. Αυτό το παιχνίδι ήταν στημένο και το γνώριζε πάρα πολύ καλά η κυρία. Και η μικρή. Και το ήθελε ήταν 15 χρονών. Και ήταν στην επόμενη ομάδα όταν είχε πάει. Ούτε καν στη δικιά μου. Δεν πήγα με κανένα 11χρονο.

Το κοριτσάκι ήταν πολύ μικρό. Άλλωστε το είπε και η ίδια ότι ήταν μόλις 11 ετών.
Το είπε και η ίδια και εγώ θα την αφήσω να σκεφτεί πάλι, πριν πάει να κάνει την κατάθεση. Θα την αφήσω να το σκεφτεί πάλι, πριν πάει να κάνει την κατάθεση.

Τι εννοείτε;
Θα την αφήσω να το σκεφτεί.

Κρύβεστε;
Όχι. Δεν κρύβομαι. Θέλω να πάω και να καταδικαστώ, αλλά να παραδεχτούν ότι όλο έγινε με συναίνεση και δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12.

Πόσων χρόνων ήταν;
Ήταν πολύ μεγαλύτερη. Και θα το δείτε. Ήταν πολύ μεγαλύτερη και πηγαίναμε για γάμο και είχε συμφωνήσει η μητέρα της. Ένα χρόνο ολόκληρο με πιλάτευε. Ένα χρόνο ολόκληρο. Και την έκανε την τούμπα τελευταία στιγμή, όταν κατάλαβε ο άνδρας της, τι συνέβαινε -ο οποίος με αποκαλούσε γιο του και εγώ πατέρα. Μπροστά στους γονείς μου ήμασταν οικογένεια. Και της είχα πει ότι «θέλω να πάρω την κόρη σου» και μου έδινε την άδεια να βγαίνουμε και μαζί.

Το κορίτσι πώς αντιδρούσε; Μας λέτε ότι σας είχε ερωτευτεί;
«Πάρε με από το σπίτι» μου έλεγε, «να παντρευτούμε, δεν τους αντέχω άλλο. Πάρε με από το σπίτι»…

Αυτά που μας λέτε, τα λέτε με το όνομά σας;
Βεβαίως. Με το πρόσωπό μου και το όνομά μου.

Το ότι κινδυνεύετε να πάτε φυλακή το γνωρίζετε;
Βεβαίως και το ξέρω. 11 χρονών; Εγώ δεν πήγα με κοπέλα 11 χρονών ούτε 12. Όλα ξεκίνησαν μετά το 2012 και με επιχειρηματολογία της κυρίας της μεγάλης ότι είχα την ιδανική διαφορά ηλικίας εγώ με αυτή.

Πόσων χρόνων ήσασταν τότε, κ. Αποστόλου;
Δεν το θυμάμαι, αλλά είχαμε 16 χρόνια διαφορά. Την επόμενη χρονιά θα παντρευόμασταν και το ήξεραν και οι δικοί μου. Στα 16 της. Το είχε πάρει απόφαση και το ‘θελε. Καιρό.

Και τότε πώς έφθασε η υπόθεση στην Αστυνομία; Η μητέρα του κοριτσιού μας είπε ότι είχε κάνει καταγγελία στο τμήμα.
Τότε γιατί δεν με δίωξαν ποινικά στα 18 της; Στα 19 της; Τώρα είναι 21.

Τότε που σας πήγαν στην Αστυνομία, γιατί δεν προχώρησε η υπόθεση; Την απέσυραν την καταγγελία;
Οι ίδιοι. Ναι. Βρε, κάναμε γιορτές μαζί. Στο σπίτι μου ερχόντουσαν. Οι ίδιοι δεν ήθελαν να το κάνουνε. Οι ίδιοι. Έλεγαν στη μάνα μου στο τηλέφωνο, «έχεις χάσει ήδη ένα παιδί σε τροχαίο και δεν θέλω να σου κάψω το άλλο». Αλλά είχε λερωμένη τη φωλιά της. Απλά έκανε τη μεταστροφή, για να μην την σκοτώσει ο άνδρας της. Γιατί, αν μάθαινε ο άνδρας της ότι πίσω από αυτό υπήρχε αυτή… Και τότε εγώ εξαφανίστηκα και το πήρα όλο πάνω μου. Λένε ότι έφυγα νύχτα από την περιοχή, αλλά εγώ δεν έφυγα νύχτα. Ήθελα να του πω την πάσα αλήθεια του ανθρώπου. Ότι φίλε, εγώ δεν είμαι άτιμος και ότι θέλω να πάρω την κόρη σου.

Το γεγονός ότι το παιδί ήταν ανήλικο, δεν σας προβλημάτιζε;
Όταν έχω τη συγκατάθεσή της… Εσεις την παλαιά εποχή δεν έχετε δει γάμο με κοπέλες που παντρεύονται στα 16 τους; Η γιαγιά μου σε αυτή την ηλικία παντρεύτηκε. Και η ίδια η μητέρα της έχει παντρευτεί σε μικρή ηλικία.

Το παιδί, πόσα χρόνια το γνωρίζετε;
Εγώ ήμουν στην οικογένεια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν είχαμε μόνο προπονητικές σχέσεις. Θα τους βάπτιζα το τρίτο τους παιδί.

Πως γνωριστήκατε;
Από τον Όμιλο.

Το παιδί ήταν 11 ετών;
Πιο μικρή ήταν. Δέκα…

Και πότε λέτε ότι ξεκίνησε αυτή η «σχέση»;
Μετά το 2012.

Εσείς την προσεγγίσατε;
Μάνα και κόρη δεν με άφηναν σε χλωρό κλαρί. Τη μάνα άκουγα. Αυτήν εμπιστεύθηκα.

Γιατί μια μητέρα, όπως λέτε, ήθελε να παντρέψει το παιδί της σε αυτή την ηλικία;
Γιατί είχα λεφτά. Αυτοί χρωστάγανε. Όταν μου έλεγε εμένα «μια χαρά, έχεις το σπίτι σου και θα είναι μια χαρά η κοπελάρα μου». Και «μη φοβάσαι. Το σκέφτηκες; Το ξανασκέφτηκες»; Μου κολλούσε συνέχεια.

Ποιος;
Η μάνα. Μου κολλούσε συνέχεια να το ξανασκεφτώ να την παντρευτώ.

Το κορίτσι τι έλεγε; Σας ήθελε;
Σαν παλαβή. Σαν παλαβή. Αυτά έκανε και στον επόμενο προπονητή. Και ερχόταν η μικρή και μου έλεγε: «Δεν φαντάζεσαι, τώρα που ήρθε ο καινούργιος, εσένα δεν σε θέλουνε στο σπίτι». Η γιαγιά με τη μαμά... Και εγώ δεν ήθελα να πάω και να πω στον άνδρα της, που ήταν ο καλύτερος μου φίλος και είναι ακόμα, να του πω. Και έφυγα για να μην του αποκαλύψω την αλήθεια, το τι γινόταν πίσω του. Εγώ ήθελα να την πάρω την κόρη.

Θέλετε ακόμα να την παντρευτείτε;
Μέχρι χθες ναι. Μέχρι να γίνει η καταγγελία, την περίμενα.

Πήγατε στη Σάμο και την περιμένατε;
Ναι. Δεν είμαι με καμία κοπέλα, γιατί έχω δώσει το λόγο μου εκεί και πίστευα σε αυτό το κορίτσι. Είμαστε γεννημένοι ο ένας για τον άλλο, μου έλεγε η μάνα της. Μου τα έλεγε η μάνα της αυτά και μου έλεγε «σκέψου το σοβαρά» και εγώ γέλαγα. Πως σας φαίνονται αυτά;

Αδιανόητα.
Και επειδή είναι αδιανόητα, έφυγα από την περιοχή για να αφήσω να λένε ο,τι θέλουνε για να μην χωρίσουνε. Γιατί είναι τίμιος, αλλά οξύθυμος ο σύζυγός της. Θα τη σκότωνε. Θα τη χώριζε. Θα έκανα κακό στο ζευγάρι.

Δηλαδή μας λέτε ότι ο πατέρας δεν ήξερε τίποτα;
Δεν ήξερε τίποτα και όταν προσπαθούσα στο τέλος, όταν είδα την αλλαγή της μάνας να κάνει βόλτες στον άλλο προπονητή της κόρης τους, είπα «όχι ρε φίλε, δεν το πας καλά. Εδώ έχουμε δώσει λόγο».

« Προηγουμενη
Επομενη »