Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για πρώτη φορά χειρουργοί μεταμόσχευσαν ολόκληρα χέρια σε 48χρονο χωρίς άνω άκρα - ΒΙΝΤΕΟ

       Στη Γαλλία χειρουργοί μεταμόσχευσαν για πρώτη φορά χέρια από το ύψος του ώμου σε έναν 48χρονο Ισλανδό. Ο άτυχος άνδρας είχε μείνει χ...

      



Στη Γαλλία χειρουργοί μεταμόσχευσαν για πρώτη φορά χέρια από το ύψος του ώμου σε έναν 48χρονο Ισλανδό. Ο άτυχος άνδρας είχε μείνει χωρίς άνω άκρα μετά το εργατικό ατύχημα.

Στη Λιόν, στην κεντρική Γαλλία, χειρουργοί υπέβαλαν σε μεταμόσχευση και των
δύο χεριών, από το ύψος του ώμου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά.

Οι χειρουργοί δεν γνωρίζουν ακόμη αν ο Φελίξ Γκρέταρσον θα μπορεί να κινεί τα καινούρια χέρια του. «Για κάποιον που του έλειπαν πολλά, το να του δώσεις έστω και λίγα, είναι ήδη πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο Δρ Αράμ Γκαζαριάν, ο επικεφαλής της ομάδας των γιατρών. «Αν μπορέσουμε να του αποκαταστήσουμε την κίνηση στους αγκώνες, θα του αλλάξουμε τη ζωή», πρόσθεσε.

Οι γιατροί τρέφουν πολλές ελπίδες για το δεξί χέρι, όχι όμως και για το αριστερό, όπου χρειάστηκε να ξαναδημιουργήσουν όλον τον ώμο. Μολονότι θα ήταν «υπέροχο» να ξαναβρεί ο Φελίξ την αίσθηση και την κίνηση των δαχτύλων, αποφεύγουν να κάνουν προγνώσεις.

Ο Φελίξ πάντως, έστω και με όλα αυτά τα ερωτηματικά, είναι ικανοποιημένος: η μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε στις 13 Ιανουαρίου, 23 χρόνια μετά το φρικτό εργατικό ατύχημα, ήταν όνειρο ζωής για τον 48χρονο Ισλανδό, όπως εξήγησε η σύζυγός του, Σίλβια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο νοσοκομείο Εντουάρ Εριό. «Για μένα, του άνδρα μου δεν του έλειπε τίποτα, η εγχείρηση δεν ήταν απαραίτητη», διαβεβαίωσε η Σίλβια, που γνώρισε τον σύζυγό της μετά το ατύχημά του. Παρ’ όλ’ αυτά, τον στήριξε την τελευταία πενταετία, όσο περίμεναν να βρεθεί ένα μόσχευμα, καθώς οι δωρητές σπανίζουν, προς μεγάλη απογοήτευση των γιατρών και των ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.