Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένοπλες Δυνάμεις: Ευκαιρία για την Ελλάδα – Οι ΗΠΑ αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2

Οι ΗΠΑ έχουν σκοπό να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Ένοπλες Δυνάμε...





Οι ΗΠΑ έχουν σκοπό να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030.


Ένοπλες Δυνάμεις: Οι πυροβολαρχίες των Αμερικανών, που θα αποσύρουν το Μ777 θα το αντικαταστήσουν με ρουκετοβόλα HIMARS, προσπαθώντας να αποκτήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχύ πυρός, απαραίτητη για την παρουσία και επιχειρήσεων του USMC στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εντοπίσει την Κίνα σαν το νέο μεγάλο «αντίπαλο» στη διεθνή σκακιέρα, και θεωρούν πως η περιοχή αντιπαράθεσης θα είναι στη Θάλασσα της Κίνας, εκεί που αυτή τη στιγμή η Κίνα συγκρούεται ήδη με Ταϊβάν, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, κι όχι μόνο.

Οι εκτοξευτές HIMARS θα προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες βαλλιστικής κρούσης, με πυραύλους DeepStrike και βελτιωμένους/ανανεωμένους ATACMS. Αντίθετα, αν και τα πυροβόλα είναι ιδανικά για συγκρούσεις όπως στο Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, εντούτοις λίγα μπορούν να προσφέρουν στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί οι Αμερικανοί δεν θα έχουν ούτε κατά διάνοια την υπεροπλία, και θα πρέπει να συνταχθούν με παλιούς συμμάχους (Ταϊβάν), εχθρούς (Βιετνάμ), ακόμη και απροσδιόριστους (Ινδονησία, Φιλιππίνες).

Το πυροβόλο Μ777 είναι ένα πραγματικά υπερσύγχρονο πυροβόλο, ρυμουλκούμενο βέβαια, αλλά εξαιρετικά προηγμένο. Το βρετανικής σχεδίασης (Vickers) όπλο, που τώρα κατασκευάζεται από την BAe Systems, είναι ένα εξαιρετικά σύγχρονο πυροβόλο με βάρος μόλις 4.200 κιλά. Με τα βασικά πυρομαχικά των 155 χιλιοστών επιτυγχάνει βολές σε αποστάσεις ως 24 χιλιόμετρα, ενώ με base bleed βλήματα επιτυγχάνει 30 χιλιόμετρα. Το ειδικό, κατευθυνόμενο βλήμα Excalibur μπορεί να χτυπά στόχους στα 40 χιλιόμετρα, ενώ το σύγχρονο βλήμα Μ795 έχει ακτίνα δράσης 37 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.