Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η εστίαση στην κόψη του ξυραφιού: 147 μέρες με κατεβασμένα ρολά

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, με το άνοιγμά της να παραμένει άλυτος γρίφος.  Φως στην άκρη του τούνε...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, με το άνοιγμά της να παραμένει άλυτος γρίφος. 


Φως στην άκρη του τούνελ αναζητά η εστίαση η οποία συμπληρώνει 147 μέρες με κατεβασμένα ρολά από τότε που έκλεισαν τα μαγαζιά λόγω της πανδημίας.


Κατεβασμένα ρολά, αναποδογυρισμένες καρέκλες, αυτή είναι σήμερα η εικόνα της εστίασης βυθίζοντας στην αβεβαιότητα 80.000 επιχειρήσεις και 330.000 εργαζόμενους, όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star.


«Είμαστε λίγο πριν την καταστροφή, με τους λογαριασμούς να τρέχουν», τονίζουν οι επιχειρηματίες. Το υπουργείο Ανάπτυξης ήδη τρέχει πρόγραμμα 5000 ευρώ ανά επιχείρηση για θερμάστρες στους εξωτερικούς χώρους.


Ωστόσο οι επιχειρηματίες της εστίασης επισημαίνουν πως τουλάχιστον την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με αυτές τις θερμοκρασίες είναι ανέφικτο να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους στους εξωτερικούς χώρους. Ο κόσμος θα αντιδράσει και δεν θα επισκεφθεί τα μαγαζιά τους.


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star εκεί πριν από μερικούς μήνες επικρατούσε το αδιαχώρητο, σήμερα μπαίνουν λουκέτα.


Ήδη 40 επιχειρήσεις της εστίασης στο κέντρο της Αθήνας και στο Γκάζι, κατέβασαν οριστικά ρολά, ενώ εκτιμάται ότι το 20% των επιχειρήσεων κινείται στην κόψη του ξυραφιού.


Μοναδική «όαση» είναι τα μικρά καφέ που λειτουργούν με take away και delivery.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.