Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιταλία: 11.252 κρούσματα κορονοϊού και 237 νεκροί σε ένα 24ωρο – Ανησυχία για φαινόμενα συνωστισμού

Πάνω από 11.000 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ειδικότερα, την Κυριακή (31/1) εντοπίστηκαν 11.25...





Πάνω από 11.000 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ειδικότερα, την Κυριακή (31/1) εντοπίστηκαν 11.252 νέες μολύνσεις και 237 άνθρωποι με COVID-19 έχασαν την ζωή τους.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 213.364 διαγνωστικά τεστ και το 5,2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο αριθμός των μολύνσεων στην Ιταλία ανερχόταν σε 12.715 και 421 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από αύριο, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, δεκαέξι ιταλικές περιφέρειες σε σύνολο είκοσι θα αποτελούν «κίτρινη ζώνη», με χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. 

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, όμως, Ρομπέρτο Σπεράντσα, τόνισε ότι «χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσοχή, για να μην υπάρξει πισωγύρισμα και να μη χαθεί η πρόοδος που επιτελέσθηκε τις τελευταίες εβδομάδες».

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η προειδοποίηση του Σπεράντσα και η διαφαινόμενη ανησυχία του, οφείλονται στο ότι, σήμερα, τόσο στο Μιλάνο, όσο και στη Νάπολη, καταγράφηκε πολυκοσμία σε αρκετές κεντρικές οδούς. 

Το ίδιο συνέβη και στη Ρώμη, όπου πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να επωφεληθούν των τελευταίων εκπτώσεων. 

Η δημοτική αστυνομία και οι καραμπινιέροι «έκοψαν» περισσότερα πρόστιμα απ΄ότι συνήθως και οι ειδικοί άρχισαν να απευθύνουν νέες εκκλήσεις, προειδοποιώντας ότι «αν δεν τύχουν σεβασμού οι κανόνες συμπεριφοράς που όλοι γνωρίζουμε, ο κορονοϊός μπορεί να ξαναρχίσει να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.