Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η θεία της 11χρονης που μαχαιρώθηκε από τον 12χρονο αδελφό της για... μια σαλάτα, ζητάει να αναλάβει την επιμέλεια της

Δείτε τι αναφέρει στην αίτηση που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Η θεία της 11χρονης που μαχαιρώθηκε από τον 12χρονο αδελφ...

Δείτε τι αναφέρει στην αίτηση που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου

Η θεία της 11χρονης που μαχαιρώθηκε από τον 12χρονο αδελφό της για …μια σαλάτα, ζητάει να αναλάβει την επιμέλεια της. 


Το αδιανόητο αυτό συμβάν στη Ρόδο είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών από τον πατέρα τους, ο οποίος ενώπιον του Εισαγγελέα έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο δικηγόρος του, Στέλιος Αλεξανδρής, συναίνεσε στην πρόθεση της θείας της 11χρονης να αναλάβει εκείνη την επιμέλεια της.


Θυμίζουμε ότι τα δυο αδέρφια μάλωσαν για το ποιος θα κόψει την σαλάτα στο οικογενειακό τραπέζι, περιμένοντας τον πατέρα τους να γυρίσει από την δουλειά. Αυτή η αστεία αφορμή παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Ο 12χρονος πάνω στον καυγά με την αδερφή του τράβηξε το κουζινομάχαιρο και προκάλεσε τρεις βαθιές χαρακιές στους μηρούς με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει πολύ αίμα ωσότου μεταφερθεί με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τις πρώτες βοήθειες. Το κορίτσι μετά τη νοσηλεία της μεταφέρθηκε προσωρινά στο ορφανοτροφείο Θηλέων του νησιού και τώρα αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης για το αν θα της δοθεί η ευκαιρία να ανοίξει μια νέα σελίδα στη ζωή της, μετακομίζοντας στην Αλβανία.


Η θεία της αναφέρει στην αίτηση της ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ότι « η ανιψιά μου μετά τον θάνατο της μητέρα της, έμεινε μαζί με μένα και τον σύζυγο μου στο σπίτι μου στη πόλη Άγιοι Σαράντα της Αλβανίας. Σε πολύ κοντινή απόσταση διαμένει και η γιαγιά της και μητέρα μου, η οποία και αυτή συνέβαλε στην υγιή σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ ημών και του παιδιού».


Και παρακάτω προσθέτει: «Μετά από επικοινωνία με τον αδελφό μου με τον οποίο διατηρώ άριστες σχέσεις , πληροφορήθηκα το περιστατικό που συνέβη με τον τραυματισμό του κοριτσιού από τον αδελφό της και που οδήγησε στην προσωρινή αφαίρεση της επιμέλειας από τον πατέρα της. Με την παρούσα αίτηση δηλώνω έτοιμη να αναλάβω πλήρως την επιμέλεια του κοριτσιού».



Όσον αφορά τον πατέρα της 11χρονης, πρόκειται για άνθρωπο του μεροκάματου που ξημεροβραδιάζεται στις οικοδομές παλεύοντας με τη φτώχεια και για τα προς το ζην, όντας απελπιστικά μόνος του καθώς η σύζυγος του και μητέρα των δυο παιδιών τους «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή πριν από εννέα περίπου χρόνια χτυπημένη από την επάρατο νόσο. Έτσι έμεινε μόνος να μεγαλώνει τα δυο παιδιά τους, ηλικίας τότε τριών και τεσσάρων ετών, μοιράζοντας την καθημερινότητα του μεταξύ οικοδομής και σπιτιού.


Η συχνή όμως απουσία του από το σπίτι ενδεχομένως έπαιξε τον ρόλο της, όπως είπε κι ο ίδιος ενώπιον του Εισαγγελέα, τονίζοντας όμως πως δεν είχε παρατηρήσει στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό μεταξύ των παιδιών του, ούτε τέτοια έκρηξη θυμού από την πλευρά του 11χρονου γιου του.


«Δεν είχε εμφανίσει τέτοια σημάδια επιθετικότητας» ήταν η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε ενώπιον του εισαγγελέα προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.