Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα τουρκικά UAV πέταξαν 3.600 ώρες σε διάστημα 82 ημερών στην ευρύτερη περιοχή του Καστελορίζου

  Τα τουρκικά UAV πέταξαν περισσότερες ώρες από εκείνες των ελικοπτέρων και αεροσκαφών της Τουρκίας αθροιστικά Πρόσφατα το τουρκικό Υπο...

 



Τα τουρκικά UAV πέταξαν περισσότερες ώρες από εκείνες των ελικοπτέρων και αεροσκαφών της Τουρκίας αθροιστικά


Πρόσφατα το τουρκικό Υπουργείο Αμύνης προέβη με απολογισμό αναφορικά με την δραστηριότητα που ανέπτυξε το ερευνητικό ORUÇ REİS το διάστημα 8 Αυγούστου – 29 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του συμπλέγματος Καστελορίζου- Ν. Ρόδου-Ν. Καρπάθου-Ν. Κάσου-Ν. Κρήτης.

Σε διάστημα 82 ημερών, το ερευνητικό σκάφος καθώς και τα τουρκικά πολεμικά πλοία, συμπλήρωσαν 45.000 ώρες πλου, αεροπλάνα και ελικόπτερα του ναυτικού συμπλήρωσαν 1.170 ώρες πτήσεως ενώ τα UAV συμπλήρωσαν 3.600 ώρες πτήσεως.

Το πολύ ενδιαφέρον από τα παραπάνω στοιχεία είναι το γεγονός ότι τα UAV πέταξαν περισσότερες ώρες από εκείνες των ελικοπτέρων και αεροσκαφών της Τουρκίας αθροιστικά.

Αυτό συνεπάγεται πολύ λιγότερη καταπόνηση πληρωμάτων και μέσων, λειτουργικού κόστους σε κατανάλωση καυσίμου και εξοικείωση των χειριστών των UAV επί μακρόν σε θαλάσσιο περιβάλλον και μάλιστα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή η οποία πιθανόν να αποτελέσει περιοχή διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η μη αντίδρασή μας στις πτήσεις των τουρκικών UAV πλησίον των νησιών μας, έχει ως αποτέλεσμα την λεπτομερειακή καταγραφή μέρους των οχυρωματικών θέσεων μας, των στρατοπέδων μας και γενικά των στρατιωτικών μας εγκαταστάσεων.

Αυτή η καταγραφή των θέσεων μας στα νησιά μας, από τα τουρκικά UAV σε συνδυασμό με εκείνες των τουρκικών δορυφόρων , αλλά και των πληροφοριών από ανθρώπινο παράγοντα (πράκτορες), είναι εξόχως ανησυχητική και θα πρέπει να τύχει αντίδρασής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.