Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Daily Mail: Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν εντολή να εκτελεστεί πολιτικός στην Αυστρία

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail αποκάλυψε σχέδιο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) να εκτελέσουν Αυστριακό πολιτικό, χ...




Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail αποκάλυψε σχέδιο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) να εκτελέσουν Αυστριακό πολιτικό, χρησιμοποιώντας έναν Τούρκο πράκτορα ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη.

Η έκθεση της αστυνομίας, από την οποία έχει αντλήσει πληροφορίες και τα στοιχεία το άρθρο της Daily Mail, αναφέρει ότι ο στόχος ήταν μια Αυστριακή πολιτικός η οποία έχει κουρδική καταγωγή και είναι γνωστή για την σκληρή κριτική ενάντια στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την πολιτική του απέναντι στους Κούρδους.

Ο φερόμενος ως Τούρκος κατάσκοπος Feyyaz Öztürk είπε ότι διατάχθηκε και εκβιάστηκε από την MIT , δηλαδή τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για να δολοφονήσει την Berivan Aslan, μέλος του κόμματος των Πρασίνων της Αυστρίας.

Το σχέδιο και η ανατροπή

Η επιχείρηση είχε προγραμματιστεί να γίνει τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο ο Τούρκος πράκτορας τραυματίστηκε σε ένα ατύχημα που είχε όταν βρισκόταν στην Ιταλία, ενώ η Berivan Aslan τέθηκε υπό αστυνομική προστασία και πλέον δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι της χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο δικηγόρος του Τούρκου πράκτορα επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας κατηγορήθηκε για κατασκοπεία για ξένο κράτος και είπε ότι παραδόθηκε στην αστυνομία, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail η Άγκυρα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Öztürk και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δεσμούς με το κράτος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Berivan Aslan είχε αποκαλύψει ένα δίκτυο πρακτόρων της MİT στη Βιέννη και αρκετές άλλες αυστριακές επαρχίες, που είχαν ως στόχο να προκαλέσουν «ταραχές και χάος» μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών κοινοτήτων στην Αυστρία.

Πηγή: Ahval / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.