Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής τεθωρακισμένα οχήματα και μεταγωγικά αεροσκάφη C-27

Στην Επιτροπή Εξοπλισμών και Αμυντικών Συμβάσεων παρουσιάζονται σήμερα οι σύμβαση τεχνικής υποστήριξης των μεταγωγικών αεροσκαφών C-27 και ...





Στην Επιτροπή Εξοπλισμών και Αμυντικών Συμβάσεων παρουσιάζονται σήμερα οι σύμβαση τεχνικής υποστήριξης των μεταγωγικών αεροσκαφών C-27 και το πρόγραμμα για την απόκτηση μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, Μ-117 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής της Βουλής για τη συμφωνία υποστήριξης σε ανταλλακτικά και συντήρηση των 8 C-27J Spartan προκειμένου να είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα στο σύνολό τους. Όπως πληροφορείται το OnAlert η Follow On Support σύμβαση έχει ισχύ πενταετίας, συνολικού κόστους 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Επιτροπή Εξοπλισμών θα γίνει επίσης παρουσίαση του προγράμματος για την απόκτηση έως και 1000 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

Η μεταφορά των τεθωρακισμένων οχημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζεται να γίνει με μίσθωση φορτηγών πλοίων ενώ υπάρχουν και αμερικανικά οχήματα τα οποία βρίσκονται σε αμερικανική βάση στη Γερμανία. Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων εκτιμά ότι το συνολικό κόστος μεταφοράς και τεχνικής συντήρησης που απαιτείται για την άμεση διαθεσιμότητα θα ανέλθει στα 80-100 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τις λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.