Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οργή Κυνηγετικών Συλλόγων: Διακόπτουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία

Την απόφαση τους να αναστείλουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, ανακοινώνουν κυνηγετικοί σύλλογοι, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικ...

Την απόφαση τους να αναστείλουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, ανακοινώνουν κυνηγετικοί σύλλογοι, κάνοντας λόγο για «ρατσιστική, ιδεοληπτική και στοχοποιημένη επίθεση από την κυβέρνηση, εναντίον της κυνηγετικής δραστηριότητας».


Την έντονη αντίδραση των κυνηγετικών συλλόγων προκαλεί η συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης για κυνήγι, την οποία χαρακτηρίζουν ως άδικη, παράλογη και ζημιογόνα για μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες.


Κατόπιν συνεννόησης, ο ένας σύλλογος μετά τον άλλον, ανακοινώνουν πως πλέον αναστέλλουν τη συμμετοχή των μελών τους στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στα συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, τα συνεργεία για την συλλογή δειγμάτων αλεπούς για την επιτήρηση της λύσσας, καθώς επίσης και τις συλλογές δειγμάτων για την γρίπη των πτηνών Η5Ν1 και άλλα μολυσματικά νοσήματα.


Σύμφωνα με τoν πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς και Περιχώρων, Νίκο Τσιαγκάλη, ο οποίος μίλησε στο GRTimes, «το κυνήγι θεωρείται τυπικά και ουσιαστικά ως άθληση»:


«Τους ενοχλεί η πράξη φαίνεται και για αυτό πήραμε την απόφαση να απέχουμε από όλες αυτές τις δραστηριότητες που μας χρειαζόταν το κράτος. Όχι μόνο ο δικός μας Σύλλογος, έχει γίνει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους Συλλόγους και το ξεκινήσαμε ως μια απλή ένδειξη διαμαρτυρίας, μήπως και μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για αυτήν την αδικία».


Ο κύριος Τσιαγκάλης ανέφερε, ακόμη, πως οι κυνηγοί πληρώνουν άδειες και ενισχύουν μια σειρά από οικονομικές δραστηριότητες, διαθέτοντας χρήματα σε καύσιμα, σκυλοτροφές, καταλύματα, ταβέρνες, προσθέτοντας πως πέρα από αυτό, πάντοτε συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων, όπως τη γρίπη των πτηνών και στον περιορισμό των αγριογούρουνων για να εμποδιστεί η διασπορά της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αλλά και όπου αλλού χρειαζόταν.


«Αν γίνει κάτι, πλέον δεν θα πάει κανένας. Το καλοκαίρι είμασταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα βουνά και κάναμε περιπολίες για φωτιές και μάλιστα εντοπίζαμε εστίες και επεμβαίναμε έγκαιρα, τώρα δεν θα πάμε πουθενά» τονίζει, ζητώντας από την κυβέρνηση να βγει κάποιος και να εξηγήσει εμπεριστατωμένα, για ποιον λόγο απαγόρευσαν το κυνήγι ως δραστηριότητα.


Μέχρι στιγμής, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν επίσημα ή ανεπίσημα και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, Δεσκάτης, Λάρισας, Καρδίτσας, Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων και Κιλκίς, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.