Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΕΛΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... Αρχίζει ξανά η εκπαίδευση των Κούρδων Πεσμεργκά από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ

Ύστερα από αρκετούς μήνες παύσης λόγω των απαγορεύσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ξαναρχίζει η εκπαίδευση από τον Διεθνή Συνασπι...




Ύστερα από αρκετούς μήνες παύσης λόγω των απαγορεύσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ξαναρχίζει η εκπαίδευση από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ των κουρδικών δυνάμεων των Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ (ιρακινό Κουρδιστάν).

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ιρακινοκουρδικό BasNews ο υποστράτηγος Μπαμπακίρ Φακέ, εκπρόσωπος του υπουργείου Πεσμεργκά, είπε ότι οι στρατιωτικές εκπαιδεύσεις όλων των δυνάμεων των Πεσμεργκά θα καλύψουν ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα που τηρεί τα πρωτόκολλα προστασίας απέναντι στην Covid-19.

Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αναμόρφωσης στο υπουργείο Πεσμεργκά εξελίσσεται με τη βοήθεια του Διεθνούς Συνασπισμού.

Αναφορικά με τον συντονισμό των Πεσμεργκά με τον ιρακινό στρατό, ο υποστράτηγος Φακέ αποκάλυψε ότι αναμένεται σύντομα στην Ερμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, στρατιωτική αντιπροσωπεία από τη Βαγδάτη για να συζητηθούν κοινές επιχειρήσεις στις αμφισβητούμενες περιοχές του βόρειου Ιράκ -δηλαδή εδάφη που διεκδικούνται από το ιρακινό Κουρδιστάν και το Ιράκ- ενάντια στις εναπομείνασες συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.