Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Νέα περιοριστικά μέτρα - Κλείνουν εστιατόρια, καταστήματα και Λύκεια μέχρι την Πρωτοχρονιά

Η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων και τη λήψη επιπλέον μέτρων σε παγκύπριο επίπεδο για την αναχαίτιση τη...





Η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων και τη λήψη επιπλέον μέτρων σε παγκύπριο επίπεδο για την αναχαίτιση της πανδημίας

Νέα σκληρότερα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας, αποφάσισε σε σημερινή έκτακτη σύσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, μετά και τις εισηγήσεις της συμβουλευτικής ομάδας που άκουσε χθες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων και τη λήψη επιπλέον μέτρων σε παγκύπριο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων. Τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών

Κέντρα εστίασης

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης. Το μέτρο αφορά εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και φαγητά σε πακέτο. Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Εκκλησίες

Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών. Οι θρησκευτικές τελετές όπως γάμοι, βαπτίσεις και κηδείες θα τελούνται με μέγιστο αριθμό 10 άτομα.

Όλα τα πιο πάνω μέτρα θα εφαρμοστούν από την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου η ώρα 6:00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου.

Κλείνουν σχολεία

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα Λύκεια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα κλείσουν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Ενώ τα ιδιωτικά φροντιστήρια και τα πανεπιστήμια θα εφαρμόσουν το μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Τα πιο πάνω μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Έρχονται εμβόλια

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης η πρώτη δόση των εμβολίων ενδεχομένως να φτάσει στην Κύπρο τις επόμενες εβδομάδες, ίσως τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας. Το πλάνο των εμβολιασμών θα ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα.

Τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο ενώ το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει νέα σχέδια στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.