Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμό «μαμούθ»... περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη: «Θα χαθούν χιλιάδες»...

Σύμφωνα με την έκδοση του Master Plan του σεισμού της Κωνσταντινούπολης ένας σεισμός μεγέθους7 ρίχτερ, θα μπορούσε να καταστρέψει περίπου 1...




Σύμφωνα με την έκδοση του Master Plan του σεισμού της Κωνσταντινούπολης ένας σεισμός μεγέθους7 ρίχτερ, θα μπορούσε να καταστρέψει περίπου 194.000 κτίρια.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για το πόση ζημιά θα μπορούσε να προκληθεί από έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη 15 εκατομμυρίων γεμάτη από μη ελεγχόμενες κατασκευές και παλιά κτίρια.

Ανέφεραν στο Reuters ότι προειδοποίησαν την κυβέρνηση πως πρέπει επειγόντως να δράσει για τα σχέδια ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη για να μειώσει τον κίνδυνο μαζικών απωλειών του πληθυσμού.

"Έχουμε τους κανόνες, τις προτάσεις και τον οδικό χάρτη", ανέφερε ο Haluk Eyidogan, ειδικός στη σεισμολογία και μέλος του Επιμελητηρίου Γεωφυσικών Μηχανικών της Τουρκίας, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

"Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως για να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική σε καταστροφές κοινωνία και σύστημα", πρόσθεσε.

Οι σεισμολόγοι έχουν προβλέψει ότι υπάρχει πιθανότητα 95% ένας σεισμός μεγέθους 7 ρίχτερ ή υψηλότερος να χτυπήσει την Κωνσταντινούπόλη μέσα στα επόμενα 70 χρόνια.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Master Plan του σεισμού της Κωνσταντινούπολης που δημοσιεύθηκε το 2018, ένας τέτοιος σεισμός που θα μπορούσε να καταστρέψει περίπου 194.000 κτίρια.

Αυτό θα άφηνε άστεγους πάνω από το 10% των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ο Eyidogan.

Η ταχεία και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη ανάπτυξη που έχει σημειωθεί στην εμπορική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Τουρκίας κατά τα τελευταία 15 χρόνια, συντέλεσε στην ανεξέλεγκτη και άναρχη δόμησή της

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια "οικοδομική αμνηστία" τον Φεβρουάριο του 2019 σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το κύμα της παράνομης κατασκευής.

Ωστόσο, η προσπάθεια ενίσχυσης ή ανασυγκρότησης όπου είναι απαραίτητο φαίνεται να προοδεύει πολύ αργά.

Το 1999, η Κωνσταντινούπολη αισθάνθηκε τα αποτελέσματα ενός σεισμού μεγέθους 7,4 που έπληξε την πόλη του Izmit (Νικομήδεια), σκοτώνοντας περισσότερους από 17.000 ανθρώπους.

Αν και το Izmit (Νικομήδεια) βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων (62 μίλια), οι κραδασμοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Οκτώβριο, ένας σεισμός μεγέθους 6,9 κατέστρεψε ή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 340 κτίρια και σκότωσε 115 άτομα στην πόλη της Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.