Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φούντωσε το αντάρτικο στο Αρτσάχ: Αρμενικά «φαντάσματα» παίρνουν εκδίκηση από Αζέρους στρατιώτες

  Μεγάλο μέρος του αρμενικού στρατού του Αρτσάx δεν θέλει με τίποτα να αναγνωρίσει την τριμερή συμφωνία εκεχειρίας και ετοιμάζεται ήδη να κ...

 



Μεγάλο μέρος του αρμενικού στρατού του Αρτσάx δεν θέλει με τίποτα να αναγνωρίσει την τριμερή συμφωνία εκεχειρίας και ετοιμάζεται ήδη να κάνει την ζωή δύσκολη σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Μόλις σήμερα ξένες δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι "είχαμε την εμφάνιση άγνωστων αρμενικών στρατιωτικών δυνάμεων οι οποίες κάνουν σαφή παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, εκτελώντας σε καταδρομική επιχείρηση τέσσερις στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν που έχασαν τη ζωή τους".Όλοι αυτοί οι Αρμένιοι πιστεύουν ότι η παράδοση εδαφών στο Αζερμπαϊτζάν ήταν η μέγιστη προδοσία και προετοιμάζονται για ένα "καυτό" επόμενο στάδιο δράσης ως αντάρτες πλέον.

Οι "άγνωστοι" Αρμένιοι στρατιώτες κρύβονται κατά δεκάδες σε δασικές περιοχές στο Ναγκόρνο αναφέρουν τουρκικά και αζερικά ΜΜΕ, ενώ ουσιαστικά εκδικούμενοι τους Αζέρους για τα εγκλήματα κατά αμάχων πολιτών .

Το υπουργείο άμυνας και η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση σχετικά με την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη Hadrut στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναφέρει το Anadolu.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι μετά την συμφωνία της κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη στις 10 Νοεμβρίου από το Αζερμπαϊτζάν, τη Ρωσία και την Αρμενία, αρκετές αρμενικές ένοπλες δυνάμεις μετακινήθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης Hadrut στην πόλη Khoyavend.

Υπήρξαν αναφορές στον αρμενικό τύπο ότι αυτές οι ένοπλες δυνάμεις “έχουν χάσει τον δρόμο τους” στην δασική περιοχή και ότι οι αρμενικές αρχές έχουν υποβάλει αίτημα προς τη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων να αποσύρουν αυτές τις δυνάμεις από την περιοχή.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι Αρμένιοι αυτοί δεν υπακούουν σε κανένα.

Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν παράσχει όλες τις προϋποθέσεις για την απόσυρση των αρμενικών ένοπλων ομάδων, ενώ ρωσικές μονάδες ανακοίνωσαν μέσω μεγαφώνων στις ένοπλες ομάδες στις δασικές περιοχές να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Αναφέρεται ότι οι εν λόγω Αρμένιοι στρατιώτες, αντί να εγκαταλείψουν την περιοχή, έχουν σχηματίσει πολεμικές θέσεις και τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιήσει κανονικές επιθέσεις και σαμποτάζ εναντίον στρατιωτών και πολιτών του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτές οι “αδούλωτες” αρμενικές δυνάμεις που ζουν στα δάση πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν στο χωριό Sur της επαρχίας Khojavend, σκοτώνοντας 3 στρατιώτες ενώ τραυματίστηκαν 2 ακόμη άτομα.

Αναφέρεται επίσης ότι στις 8 Δεκεμβρίου, οι ίδιες αρμενικές δυνάμεις οργάνωσαν επίθεση εναντίον των Αζέρων που πραγματοποιούσαν συναρμολόγηση εξοπλισμού επικοινωνίας στην πόλη Hadrut, με αποτέλεσμα ένας Αζέρος στρατιώτης νεκρός, ενώ ένας πολιτικός υπάλληλος τραυματίστηκε.

Μετά τις επιθέσεις, λέγεται ότι η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας του Αζερμπαϊτζάν αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά των Αρμενίων στην περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτοί οι Αρμένιοι πράττουν αυτό που είχαν ανακοινώσει εδώ και πολλές ημέρες πολεμώντας τους Αζέρους ως αντάρτες πλέον, με στόχο να προσελκύσουν και άλλους συμπατριώτες τους να κάνουν το ίδιο. Δεν τελειώνει εδώ το Ναγκόρνο αφού έχουμε πολλά να δούμε ακόμη με το αντάρτικο των Αρμενίων και τις προθέσεις Τούρκων και Ρώσων.Η Αρμενία προειδοποιήθηκε να συμμορφωθεί με την κατάπαυση του πυρός και να αποστασιοποιηθεί από τις προκλήσεις ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της τριμερούς συμφωνίας, αλλά τα “φαντάσματα” της Αρμενίας ετοιμάζουν ανένδοτο πόλεμο κατά των Αζέρων. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.