Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ... Επιλύθηκε η «παρεξήγηση» Ιράν – Τουρκίας, δήλωσε ο Ιρανός πρέσβης στην Άγκυρα

Η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε τη επίλυση της «παρεξήγησης» μεταξύ της Τεχεράνης και της Άγκυρας, που προκλήθηκε από τη διαμαρτυ...





Η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε τη επίλυση της «παρεξήγησης» μεταξύ της Τεχεράνης και της Άγκυρας, που προκλήθηκε από τη διαμαρτυρία της ιρανικής κυβέρνησης κατά των στίχων ποίησης που διάβασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν στις 9 Δεκεμβρίου.

Η πρεσβεία με ένα tweet, σημειώνει ότι η επίλυση στην παρεξήγηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Μουχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Η πρεσβεία πρόσθεσε ότι τα δύο μέρη τόνισαν τη σημασία της ενίσχυσης και επέκτασης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και επεσήμαναν την σταθερή πολιτική καλής γειτονίας που ακολουθεί η Άγκυρα.

Σε μια δήλωση, το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Τζαβάντ Ζαρίφ και ο Τσαβούσογλου τόνισαν τις στενές φιλικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιράν και σημείωσαν την σταθερή πολιτική καλής γειτονίας που ακολουθεί η Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου έδωσε στον Ζαρίφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαβεβαιώσεις σχετικά με τον «σεβασμό του Προέδρου Ερντογάν για την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράν».

Από την άλλη πλευρά, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε τον Ζαφίφ ότι «δεν αποδέχτηκε τις προκλητικές και αβάσιμες δηλώσεις που είχαν στόχο τον Ερντογάν, με το πρόσχημα του ποιήματος, σε μια εποχή που η Τεχεράνη μπορούσε να επικοινωνήσει με την Άγκυρα μέσω ανοιχτών καναλιών και όχι μέσω της πλατφόρμας ‘Twitter’.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «στάθηκε δίπλα στο Ιράν σε αντίξοες ημέρες, όταν όλοι γύρισαν την πλάτη τους».

Κάλεσε τον ομόλογό του, Ζαρίφ, «να μην ξεχάσει αυτό το γεγονός» και είπε ότι προκλήθηκε απογοήτευση στην Άγκυρας από τις προαναφερθείσες ιρανικές δηλώσεις.

Turk Press
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.