Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τελεσίγραφο από Αίγυπτο σε Τουρκία: «Σταματήστε τις προκλήσεις στη Μεσόγειο πριν είναι αργά»

Η σύγκρουση ανάμεσα σε Αίγυπτο και Τουρκία δεν έχει τέλος. Η Άγκυρα αποφάσισε να ''μπει'' ξανά στη Λιβύη, με το Κάιρο να λαμ...





Η σύγκρουση ανάμεσα σε Αίγυπτο και Τουρκία δεν έχει τέλος. Η Άγκυρα αποφάσισε να ''μπει'' ξανά στη Λιβύη, με το Κάιρο να λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις.

Πριν λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι, επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να επιτύχει εκεχειρία και πολιτική λύση στη Λιβύη. Σημείωσε ότι η ανακοίνωση του Προέδρου Σίσι για την κόκκινη γραμμή σε Σύρτη και Αλ Τζούφρα, οδήγησε στηστη δημιουργία μιας κατάστασης διαλόγου μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών.

Μάλιστα ο Σούκρι προειδοποίησε την Άγκυρα να σταματήσει κάθε προκλητική ενέργεια, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ένταση!

Όσον αφορά τον ρόλο της Τουρκίας, ο Σούκρι εξήγησε ότι οι επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις στη Λιβύη στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας, στη σπορά μεγαλύτερης αναταραχής και στη χρήση τρομοκρατικών στοιχείων για πολιτικούς σκοπούς. Τόνισε ότι αυτό αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Αιγύπτου καθώς και των εταίρων της στη Μεσόγειο, εννοώντας προφανώς και τις απειλές της Τουρκίας κατά Ελλάδας-Κύπρου!


Ο Σούκρι δήλωσε ότι Σίσι και Μακρόν τόνισαν την απόλυτη απόρριψή των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Σούκρι ανέφερε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Σίσι στη Γαλλία εντάχθηκε στο πλαίσιο ανάπτυξης στρατηγικών σχέσεων και ενίσχυσης του πολιτικού συντονισμού σε περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Βλέποντας την σύγκρουση να έρχεται, με εντολή Σίσι αυξάνονται οι επενδύσεις στην στρατιωτική τεχνολογία και στην αγορά νέων όπλων, με το Κάιρο να ''ρίχνει'' δισ. για νέα συστήματα.

Και όλα αυτά, την στιγμή που τουρκικά F-16 έφτασαν στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια , ενώ καταγράφηκε αυξημένη δραστηριότητα τουρκικών μεταγωγικών αεροσκαφών από και προς τη Λιβύη. Στόχος της Άγκυρας είναι να βοηθήσει τα στρατεύματα της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας από αέρος με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και άλλα μέσα.

Η περιοχή “μυρίζει” ξανά “μπαρούτι” μετά τον κατάπλου έξι τουρκικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, ενώ στην εξίσωση θα έχουμε και την δράση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας η οποία έχει προβάλει το σενάριο εναερίου κτυπήματος στην Βεγγάζη αρκετές φορές και με την συνδρομή drone.

Άλλωστε η τρομερή κινητικότητα στην βάση Αλ Βατίγια όλο το προηγούμενο διάστημα, μας προϊδεάζει ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται να επιβάλουν την “κυριαρχία τους” σε δυτική Λιβύη και μέρος της ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.