Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλβανία: «Η Ελλάδα δεν χάνει χρόνο, ελληνικό ψαράδικο αλιεύει στα ύδατα που επεκτάθηκαν πριν μία ημέρα»

Μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μιλία στο Ιόνιο Πέλαγος, η Ελλάδα φαίνεται να αποφάσισε να μην χ...




Μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μιλία στο Ιόνιο Πέλαγος, η Ελλάδα φαίνεται να αποφάσισε να μην χάσει χρόνο ξεκινώντας από την εκμετάλλευση αυτής της θαλάσσιας περιοχής, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Ένα ελληνικό αλιευτικό σκάφος βρέθηκε σήμερα στα ύδατα πολύ κοντά στα θαλάσσια σύνορα που διεκδικεί το γειτονικό κράτος, μόλις 8 μίλια μακριά από την ακτή του χωριού Lukova και 7 μίλια από το ελληνικό νησί Ερείκουσα.

Όχι σπάνια, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη παραβιάζουν τα αλβανικά χωρικά ύδατα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η χώρα μας ήταν ανίσχυρη να τα σταματήσει, καθώς δεν είχε σχεδόν κανένα πολεμικό πλοίο για περιπολία σε αυτές τις περιοχές, αναφέρει το newsbomb.al.

Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε χωρίς συμφωνία με την Αλβανία, ενώ ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε χθες ότι αυτή η χώρα έχει το δικαίωμα να το πράξει. Η συμφωνία για το διαχωρισμό της θαλάσσιας ζώνης πιθανότατα θα τεθεί στο Δικαστήριο της Χάγης.

Η εκμετάλλευση για την αλιεία είναι μόνο ένα από τα οφέλη που αποκομίζει η Ελλάδα στην ήδη διευρυμένη οικονομική ζώνη.

Ενώ άλλες δραστηριότητες δεν εξαιρούνται, όπως η εξερεύνηση πετρελαίου, σε αυτήν την περιοχή, η οποία φημολογείται ότι περιέχει πολύ μεγάλα αποθέματα μαύρου χρυσού, σημειώνεται χαρακτηριστικά.



--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.