Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια ληστεία από το παρελθόν ίσως οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου με τις θυρίδες στο Ψυχικό

Τους φακέλους, από παλιές υποθέσεις με κλοπές θυρίδων, ανοίγουν πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να βρουν μια άκρη στ...

Τους φακέλους, από παλιές υποθέσεις με κλοπές θυρίδων, ανοίγουν πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να βρουν μια άκρη στη μεγάλη κλοπή των θυρίδων που σημειώθηκε πρόσφατα σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Ψυχικό.



Μάλιστα και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, οι αστυνομικοί στέκονται σε μια περίπτωση που έρχεται από το παρελθόν και φαίνεται να έχει πολλές ομοιότητες με την μεγάλη κλοπή στο Ψυχικό. Μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως οι δράστες είχαν ακολουθήσει σχεδόν πανομοιότυπη μεθοδολογία με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες στο υποκατάστημα του Ψυχικού.


Το ημερολόγιο έδειχνε 2009, όταν σε υποκατάστημα μεγάλης Ελληνικής τράπεζας στην Καισαριανή, διαπιστώθηκε από πελάτισσα, πως η θυρίδα της είχε παραβιαστεί και είχαν κλαπεί κοσμήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Μάλιστα η θυρίδα δεν έφερε ίχνη παραβίασης.

Ακολούθησαν και άλλοι πελάτες, ειδοποιημένοι από την τράπεζα να ελέγξουν τις θυρίδες τους, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως τουλάχιστον 6 θυρίδες είχαν παραβιαστεί με την ίδια μέθοδο.



Επακολούθησε πανικός, καθώς όπως είχε διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο το τραπεζικό υποκατάστημα δεν έφερε πουθενά ίχνη διάρρηξης, πόσο μάλλον στις θυρίδες που είχαν ανοιχτεί με αριστοτεχνικό και επαγγελματικό τρόπο.


Η πρώτη κίνηση που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών και Διαρρηκτών τις Ασφάλειας Αττικής ήταν να πάρουν στα χέρια τους το βιβλίο ιδιοκτητών θυρίδων, όπου φαίνονταν και οι επισκέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί το επίμαχο διάστημα από τους ιδιοκτήτες στο υπόγειο με τις θυρίδες.


Οι έμπειροι αστυνομικοί του Διαρρηκτών στάθηκαν έπειτα από ενδελεχή έρευνα του βιβλίου ιδιοκτητών σε ένα πρόσωπο και συγκεκριμένα έναν άνδρα από χώρα της βαλκανικής ενοικιαστή θυρίδας, ο οποίος είχε επισκεφτεί το υποκατάστημα συγκεκριμένη ημερομηνία και μάλιστα μαζί με έναν κύριο, οποίος εμφανίστηκε ως εκτιμητής, για κάποια κοσμήματα που είχε στην κατοχή του ο ενοικιαστής τις θυρίδας.


Αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησαν να εντοπίσουν τον αλλοδαπό, που είχε δώσει πραγματικά στοιχεία για την ενοικίαση τις θυρίδας, πλην όμως την είχε ξενοικιάσει, όπως και το σπίτι στο οποίο διέμενε, σε περιοχή του κέντρου των Αθηνών.


Παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησαν τις έρευνες, καθώς είχαν επαρκή στοιχεία για την αναζήτηση του… «εκτιμητή» που είχε μαζί του ο αλλοδαπός την επίμαχη ημέρα που επισκέφτηκαν το τραπεζικό υποκατάστημα.   


Τελικά έπειτα από έρευνες μηνών, κατάφεραν να εντοπίσουν τον «εκτιμητή» και να τον προσαγάγουν στην υπηρεσία τους για κατάθεση.


Από την προανάκριση είχε προκύψει εκείνη την εποχή η ενοχή του «εκτιμητή» στην μεγάλη κλοπή που τελικά αποδείχθηκε πως είχε στήσει με ένα σατανικό κόλπο ο συνεργός του, ο οποίος όμως είχε γίνει «καπνός», καθώς μάλλον είχε διαφύγει στην χώρα του, έχοντας μαζί του ένα μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων.


Ο συνεργός του «εκτιμητή» είχε νοικιάσει με τα πραγματικά του στοιχεία θυρίδα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, με αποτέλεσμα να έχει στην κατοχή του κλειδί. Με αυτό το κλειδί ανά χείρας, κατάφερε να κατασκευάσει ένα πασπαρτού που τελικά αποδείχθηκε πως δούλευε ικανοποιητικά, καθώς με αυτό κατάφερε να ανοίξει τις θυρίδες, αφού πρώτα βέβαια είχε κατασκευάσει κι ένα δεύτερο πασπαρτού για να αντικαταστήσει το κλειδί του υπαλλήλου στο τμήμα με τις θυρίδες.


Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ ο συνεργός του και ενοικιαστής της θυρίδας δε βρέθηκε ποτέ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr ο αλλοδαπός «εκτιμητής» αφού εξέτισε μέρος τις ποινής του, εδώ κι ενάμιση χρόνο έχει αποφυλακιστεί και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.


Αυτή λοιπόν η κλοπή φαίνεται πως οδηγεί τις έρευνες της Ασφάλειας, καθώς όπως έχει αποκαλυφθεί το πιο πιθανό είναι οι δράστες της μεγάλης κλοπής στην τράπεζα του Ψυχικού, να νοίκιασαν θυρίδες με τα πραγματικά τους στοιχεία ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στον χώρο και τελικά να σηκώσουν έναν μικρό θησαυρό από τέσσερις θυρίδες, που ανήκαν σε επώνυμες κυρίες των Αθηνών. Εν ολίγοις οι δράστες της κλοπής στο Ψυχικό χρησιμοποίησαν την ίδια μεθοδολογία, με αυτή που ακολούθησαν οι δράστες στο υποκατάστημα τις Καισαριανής το 2009.


Μάλιστα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για την κλοπή στο Ψυχικό, εκτός του ότι θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες είχαν καλή, ίσως και εσωτερική πληροφόρηση, ερευνούν με προσοχή ένα γεγονός. Το πως οι δράστες είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν κλειδιά πασπαρτού για να ανοίξουν τις θυρίδες, χωρίς η πράξη τους να γίνει άμεσα αντιληπτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.