Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Κυρώσεις αλλά με μέτρο αποφασίζει η Ε.Ε. για όσους συμμετείχαν στις γεωτρήσεις! ΑΝΤΙΔΡΑ η Αθήνα -Τι αναφέρει το προσχέδιο...

    Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος, σύμφωνα με το πρακτορε...

   


Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε άτομα και εταιρείες από την Τουρκία που εμπλέκονται, τα οποία συμμετείχαν στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Εφόσον συμφωνηθεί, η Ε.Ε. θα «προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις» στη βάση του ήδη υπάρχοντος καταλόγου κυρώσεων και «εάν χρειαστεί θα επεκταθεί» το πεδίο εφαρμογής, σύμφωνα με το προσχέδιο δήλωσης.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Κατά το Reuters, οι σχεδιαζόμενες κυρώσεις δεν ικανοποιούν αρκετά την Ελλάδα, ενώ το σχέδιο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν διατεθειμένη πλέον να ανεχτεί τις... κουτοπονηριές του Ερντογάν, καθώς έχει κουράσει!

Μεταξύ λοιπόν των μέτρων που εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η επιβολή κυρώσεων κατά ατόμων για τις σεισμικές έρευνες του Oruc Reis, οι οποίες θα είναι αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν για τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τι επιδιώκει η Αθήνα

Η ελληνική πλευρά πιέζει για επέκταση των κυρώσεων σε τουρκικές εταιρίες, ωστόσο φαίνεται το Βερολίνο δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, η Αθήνα επιδιώκει μέσω των συμπερασμάτων της Συνόδου να δοθεί προς τον Ζοζέπ Μπορέλ εντολή για να παρουσιάσει εκ νέου τη δέσμη ευρύτερων τομεακών κυρώσεων που συζητείται από το περασμένο καλοκαίρι. Σε αυτό το «πακέτο» εντάσσονται από το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία μέχρι τη διακοπή της προενταξιακής χρηματοδότησής της και τη διακοπή της χρηματοδότησης τουρκικών τραπεζών και εταιριών από ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στην Αθήνα επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει έντονες πιέσεις για εμπάργκο εξαγωγής όπλων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για να επιφέρουν πλήγματα σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. Θα τονίσει ότι οπλικά συστήματα όπως τα γερμανικά υποβρύχια Τύπου 214 ή το ισπανικό ελικοπτεροφόρο το οποίο ναυπηγείται στην Κωνσταντινούπολη, με τη Μαδρίτη να έχει παραχωρήσει στην Αγκυρα πλήρη τεχνογνωσία, αλλάζουν την ισορροπία δυνάμεων, ενώ τίθεται και θέμα ηθικής τάξης, διότι η Τουρκία θα τα χρησιμοποιήσει για να προωθήσει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», που έχει ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.