Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι λέει το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στις κλινικές

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου "'Άγιος Σάββας" για την μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στις κλινικές, απαντώντα...

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου "'Άγιος Σάββας" για την μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στις κλινικές, απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, ότι το νοσοκομείο είναι σχεδόν κλειστό, εξαιτίας της απουσίας- λόγω ασθένειας Covid και καραντίνας- μεγάλου αριθμού εργαζομένων.


Στην προσπάθεια να «αποκατασταθεί η αλήθεια», όπως αναφέρεται, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» διευκρινίζει ότι η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά, ενώ παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για τη διενέργεια χειρουργείων και τις τακτικές εισαγωγές.


Δεν γίνεται, ωστόσο, καμία αναφορά στον αριθμό των θετικών περιστατικών, -νοσούντων και εργαζομένων- αλλά και όσων βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ η Διοίκηση διευκρινίζει ότι «μετά από ιχνηλάτηση των περιστατικών, όπως προβλέπεται, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κλίνες Covid του Νοσοκομείου τα μέλη του προσωπικού τέθηκαν σε καραντίνα»


Παράλληλα σημειώνεται ότι συνεδρίασε η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της διασποράς και να προτείνει τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Επιπλέον, «κατόπιν παραγγελίας της 1ης ΥΠΕ μετέβη στο Νοσοκομείο ad hoc Επιτροπή, με επικεφαλής τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα, για περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης και αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου», τονίζεται.



Δείτε επίσης: Αντικαρκινικό «Άγιος Σάββας»: Δεν έχει τέλος η διασπορά – Σε συναγερμό όλο το νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα Τακτικά Εξωτερικά και τα Απογευματινά Ιατρεία του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί οι τακτικές εισαγωγές, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού επισκεπτών-ασθενών θα πραγματοποιηθούν κανονικά τη Δευτέρα 14/12.


Πιο αναλυτικά, αναφέρεται ότι «σήμερα διενεργήθηκαν 7 χειρουργεία, διενεργήθηκαν 75 χημειοθεραπείες σε μονάδα Κ.Η.Ν. και έγιναν 92 εισαγωγές ασθενών, ενώ τη Δευτέρα 14/12 είναι προγραμματισμένα 12 χειρουργεία και 84 χημειοθεραπείες».


Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο

Σύμφωνα με τη Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν περισσότερα από 20 κρούσματα ανάμεσα στο προσωπικό και στους ασθενείς. Στους καθημερινούς ελέγχους που γίνονται στους εργαζόμενους βρέθηκαν αρκετοί θετικοί. Μαζί με τα μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που είχαν νοσήσει τις προηγούμενες εβδομάδες, σήμερα νοσούν συνολικά στο νοσοκομείο περίπου 50 εργαζόμενοι, ενώ περίπου 40 βρίσκονται σε «καραντίνα», σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ.


«Έκλεισε η παθολογική κλινική στο 4ο όροφο από τη περασμένη εβδομάδα. Τώρα έκλεισαν χειρουργεία στο 3ο όροφο και το Κ5 χειρουργικό, στο 4ο όροφο. Επίσης, το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, στο 3ο όροφο, αλλά και το ενδοσκοπικό στα εξωτερικά ιατρεία. Το τμήμα μαστού στο 2ο όροφο δεν θα κάνει εισαγωγές. Σε καραντίνα είναι και τα μαγειρεία επειδή 2 τραπεζοκόμες βρέθηκαν θετικές. Φέρνουν φαγητό απέξω. Ανεξέλεγκτη διασπορά. Ευτυχώς αυτήν την εβδομάδα, όχι σε ασθενείς, αλλά σε εργαζόμενους. Γίνονται τεστ καθημερινά στους εργαζόμενους», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.