Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δραματικά Χριστούγεννα στις ΗΠΑ: 3.300 νεκροί, 223.000 κρούσματα

Στις ΗΠΑ, όπου η πανδημία του νέου κορονοϊού εξακολουθεί να μαίνεται, χθες άλλοι σχεδόν 3.300 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβ...




Στις ΗΠΑ, όπου η πανδημία του νέου κορονοϊού εξακολουθεί να μαίνεται, χθες άλλοι σχεδόν 3.300 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν πάνω από 223.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, μια παραμονή Χριστουγέννων που δεν είχε όμοια.


Στο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ολοένα περισσότερο μόνος στη σταυροφορία του για να ανατρέψει τη νίκη του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στην αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου, μεταφόρτωσε βίντεο με τις ευχές του για τις γιορτές στη ροή του στο Twitter, ανάμεσα στις καταγγελίες του, χωρίς καμιά απόδειξη, για «απάτη», «νοθεία», «κλοπή» στις εκλογές.

Σε βίντεο που μαγνητοσκόπησε μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, σε τόνο που εμφανώς ήθελε θρησκευτικό και κατανυκτικό, ο μεγιστάνας εξήρε το «θαύμα των Χριστουγέννων», το οποίο είναι κατ’ αυτόν η έναρξη της εκστρατείας ανοσοποίησης. Ήδη, έχουν πάρει την πρώτη δόση των εμβολίων ένα εκατομμύριο Αμερικανοί, σύμφωνα με τις αρχές. Ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ να είδε άλλο ένα «θαύμα» τη νύχτα: τον Άι Βασίλη, που έλαβε την άδεια από το υπουργείο Γεωργίας της Φλόριντας να περάσει με τους ταράνδους του χωρίς να πληρώσει τελωνείο για να πάει να αφήσει τα δώρα του σε κάθε σπίτι και κάθε διαμέρισμα.

Στον Άι Βασίλη πάντως δόθηκαν σαφείς οδηγίες να φοράει μάσκα, να απολυμαίνει τα γάντια και τις μπότες του και να πλένει τα χέρια του, διευκρίνισε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο· κι αυτό παρότι ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι εκμυστηρεύτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι πήγε στον Βόρειο Πόλο για να του κάνει το εμβόλιο. Είναι πλέον ασφαλές «να μπει κατεβαίνοντας την καμινάδα, να αφήσει τα δώρα… δεν έχετε να φοβάστε τίποτα», διαβεβαίωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.