Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξάνθη: Θερίζει την εστίαση ο κορονοϊός – Το 30% των επιχειρήσεων βάζει οριστικά λουκέτο

Δυσοίωνο είναι το μέλλον για τον κλάδο της εστίασης στην Ξάνθη, ένας κλάδος που έχει χτυπηθεί αδυσώπητα από την πανδημία του κορονοϊού, με...

Δυσοίωνο είναι το μέλλον για τον κλάδο της εστίασης στην Ξάνθη, ένας κλάδος που έχει χτυπηθεί αδυσώπητα από την πανδημία του κορονοϊού, με δεκάδες επιχειρήσεις να οδηγούνται στην οικονομική κατάρρευση.



Τα αυστηρά και εξαντλητικά, για τον κλάδο της εστίασης, μέτρα που επιβλήθηκαν στο πρώτο Lockdown της Ξάνθης οδήγησαν αρκετές επιχειρήσεις στον οικονομικό μαρασμό, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η εκ νέου αναστολή λειτουργίας της εστίασης έφερε αρκετούς επιχειρηματίες ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, σύμφωνα με το XanthiNea.gr.


Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στην Ξάνθη, υπολογίζεται ότι περίπου ένα 30% των καταστημάτων από τον κλάδο της εστίασης θα παραμείνουν κλειστά και μετά το Lockdown, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις υποχρεώσεις τους.


Μάλιστα, οι επιχειρηματίες της εστίασης ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης και περαιτέρω οικονομικής στήριξης, καθώς τονίζουν πως η βοήθεια που έχουν λάβει από το κράτος δεν επαρκεί.


“Προέχει η ασφάλεια και η υγεία της κοινωνίας και των ανθρώπων, όμως πρέπει να παρθούν και άλλα οικονομικά μέτρα για να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες. Το 30% των καταστημάτων δύσκολα θα ανοίξει και μετά από το Lockdown. Εμείς περιμένουμε να δούμε διαφορές στην οικονομία μετά το Πάσχα. Οπότε καταλαβαίνετε πως η καταστροφή στην τοπική οικονομία της Ξάνθης θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Για αυτό λέμε πως αυτός ο χειμώνας θα είναι κατοχικός, θα θρηνήσουμε θύματα όχι μόνο από τον κορονοϊό αλλά και από την πείνα” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ, Στέλιος Μωραΐτης, μιλώντας στο ΕΝΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.