Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα φιλοξενεί πυραυλική άσκηση με Patriot για την Άμυνα της Ανατολικής Ευρώπης

  Η άμυνα της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ με τα συστήματα αεροπορικής άμυνας Patriot είναι η νέα δράση της στρατιωτικής άσκησης της Γερμαν...

 



Η άμυνα της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ με τα συστήματα αεροπορικής άμυνας Patriot είναι η νέα δράση της στρατιωτικής άσκησης της Γερμανίας των Ηνωμένων Πολιτειών των Κάτω Χωρών και της Ελλάδας, που θα λάβουν χώρα στη Βαλκανική χώρα μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

Οι τέσσερις χώρες έχουν στείλει περίπου 250 στρατιώτες στο πυραυλικό πολύγωνο του ΝΑΤΟ στην Κρήτη (NATO Missile Firing Installation - NAMFI) που λειτουργεί από κοινού από την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία. Το επίκεντρο της άσκησης είναι η ενίσχυση της κοινής δράσης των στρατών στην άμυνα της Ανατολικής Ευρώπης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΗΠΑ.

«Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι οι αμερικανικές και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να είναι σε θέση να εκτελούν καθήκοντα μαζί και να ανταποκρίνονται σε απειλές από οποιαδήποτε κατεύθυνση», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπρους Μπρίντλοου από τη διοίκηση αεροπορικής άμυνας του 10ου τμήματος του αμερικανικού στρατού.

Η Ελλάδα διέθεσε τις συστοιχίες Patriot για τις ανάγκες της άσκησης και η άσκηση διοικείται από την 678η Ταξιαρχία Άμυνας του Στρατού από τη Νότια Καρολίνα.

Βαλκάνιοι χρήστες του συστήματος Patriot είναι η Ελλάδα και η Ρουμανία, που τους αγόρασαν για 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο νέος χρήστης της Ανατολικής Ευρώπης είναι η Πολωνία, η οποία αγόρασε την πιο σύγχρονη έκδοση του Patriot PAC-3 έναντι 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Η συστοιχία πυραύλων στην Κρήτη είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από το δημοφιλές τουριστικό κέντρο των Χανίων.

Το νησί είναι ένα δημοφιλές θερινό θέρετρο της Ευρώπης το οποίο φιλοξενεί διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Υπάρχει η αμερικανική ναυτική βάση στον κόλπο της Σούδας, το αεροδρόμιο, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Κέντρο Επιχειρησιακής Κατάρτισης Ναυτικών Απαγορεύσεων του ΝΑΤΟ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre - NMIOTC), όπως σημειώνει το Βαλκανικό Δίκτυο Ασφαλείας της Σερβίας.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.