Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στη μοιρασιά με τους τούρκους... Μεταφορά Ρωσικών εκτοξευτών «Grad» στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ

Η Ρωσία μετέφερε πολλούς εκτοξευτές πυραύλων σε φορτηγά σε έναν χερσαίο διάδρομο που ελέγχει μεταξύ της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ,...





Η Ρωσία μετέφερε πολλούς εκτοξευτές πυραύλων σε φορτηγά σε έναν χερσαίο διάδρομο που ελέγχει μεταξύ της Αρμενίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις της ασφαλίζουν νέο έδαφος για μια συμφωνία που επιτεύχθηκε στον θύλακα την περασμένη εβδομάδα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε δημιουργήσει επτά προσωρινά σημεία παρατήρησης στον Διάδρομο Λατσίν, ο οποίος εκτείνεται από την άκρη της Αρμενίας έως τον θύλακα εντός του εδάφους του Αζερίου, για να εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των Ρώσων Μαχητών στα ελεγχόμενα από την Αρμενία μέρη του Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

Δημοσιογράφοι του Reuters παρατήρησαν δύο ρωσικά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Grad πολλαπλών πυραύλων στον διάδρομο Lachin.

Το σύστημα αν και παλιό μπορεί να εκτοξεύσει 40 ρουκέτες σε περίπου 20 δευτερόλεπτα και η ανάπτυξή τους υποδηλώνει ότι η Μόσχα ανησυχεί σχετικά με την ασφάλεια των ειρηνευτικών Στρατευμάτων

Ένας από τους Grads είχε μια ρωσική στρατιωτική πινακίδα με τον περιφερειακό κωδικό 94, που δείχνει ότι ανήκε στην στρατιωτική περιοχή της Υπερκαυκασίας.

Το άλλο Grad δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας, αλλά συνοδεύτηκε από στρατιωτικό φορτηγό Kamaz με ρωσική πινακίδα κυκλοφορίας από την ίδια στρατιωτική περιοχή.Δημοσιογράφοι του Reuters εντόπισαν επίσης Ρωσικά άρματα στην περιοχή.

Σχετικά με τη ρωσική ανάπτυξη το Κρεμλίνο αναφέρει ότι οι ένοπλοι ειρηνευτές θα συνοδεύονται από θωρακισμένα οχήματα προσωπικού και άλλα οχήματα και εξοπλισμό. Δεν έκανε καμία συγκεκριμένη αναφορά στα συστήματα πυραύλων.

Η Μόσχα θα παρακολουθεί την ειρήνη με τη βοήθεια 18 ρωσικών επανδρωμένων σημείων παρατήρησης, ανέφερε. Οι Ρώσοι ειρηνευτές βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για να βοηθήσουν στην αποφυγή παρεξηγήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.