Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Παραιτήθηκε, έπειτα από διαφωνία, σύμβουλος του Ερντογάν

Το μέλος του Υψηλού Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Προέδρου της Τουρκίας (YİK), Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος επικρίθηκε από τον Πρόεδρο και επι...





Το μέλος του Υψηλού Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Προέδρου της Τουρκίας (YİK), Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος επικρίθηκε από τον Πρόεδρο και επικεφαλής του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του σχετικά με τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα και τον επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών- HDP, Σελαχατίν Ντερμιτάς, την προηγούμενη ημέρα, σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Μπουλέντ Αρίντς προέβη σε δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία υποστήριξε ότι ο Σελαχατίν Ντερμιτάς θα μπορούσε να απελευθερωθεί και εξέφρασε την έκπληξή του όταν συνελήφθη ο επιχειρηματίας Οσμάν Καβάλα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε το Σαββατοκύριακο τις δηλώσεις του Αρίντς, λέγοντας «Βλέπουμε ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει μια νέα φωτιά διαμάχης χρησιμοποιώντας με έμφαση την ατζέντα μεταρρυθμίσεων με κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις που δεν είχαν ποτέ σχέση με μας πρόσφατα».

Μετά την αντίδραση του Ερντογάν ήρθε απάντηση από τον Μπουλέντ Αρίντς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπεραμύνθηκε τις απόψεις τους περί της δικαστικής μεταρρύθμισης στη χώρα.

«Τις θέσεις που εξέφρασα σε ένα τηλεοπτικό κανάλι προκάλεσαν έντονες δημόσιες συζητήσεις και ένιωσα την ανάγκη να κάνω την ακόλουθη δήλωση. Ο κύριος άξονας της ομιλίας μου ήταν το ζήτημα της δικαστικής μεταρρύθμισης. Ως δικηγόρος, εξήγησα τη γνώμη μου για αυτό το θέμα. Έχω εκφράσει την ίδια άποψη με την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και της έννοιας της δικαιοσύνης καθ 'όλη τη ζωή μου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Sözcü
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.