Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πέφτουν οι υπογραφές μέσα στο Δεκέμβριο... Έρχονται φορτωμένα τα 6 πρώτα Rafale στην Ελλάδα ...!!

Οι υπογραφές για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αγοράς των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale προγραμματίζονται εντός του Δεκεμβρίου. Α...




Οι υπογραφές για την οριστικοποίηση της συμφωνίας αγοράς των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale προγραμματίζονται εντός του Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά την επισημοποίηση της σύμβασης θα αναχωρήσουν για τη Γαλλία οι πρώτοι τέσσερις Ελληνες πιλότοι που θα εκπαιδευτούν στα Rafale από τη γαλλική Πολεμική Αεροπορία και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault. 

Πιθανότατα θα προέρχονται από μοίρες που είναι εξοπλισμένες με τα επίσης γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5, αν και υπάρχουν πολλές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και από πιλότους F-16. Οι τέσσερις πρώτοι Ελληνες χειριστές που θα πιστοποιηθούν για την πτήση των Rafale σχεδιάζεται να εκπαιδεύσουν στη συνέχεια άλλους πιλότους που θα επιλεγούν για τη στελέχωση της μοίρας 332 στην Τανάγρα, απ’ όπου θα επιχειρούν τα γαλλικά μαχητικά.

Τα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης Αμυντικού τύπου παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραδόσεις των Eλληνικών Rafales F3R που θα προμηθευτεί στις αρχές του 2021 η Πολεμική Αεροπορία.

Η ελληνική αγορά περιλαμβάνει 18 αεροσκάφη. 12 από αυτά είναι 12 Μαχητικά και 6 καινούργια. Και τα 18 αεροσκάφη θα είναι Rafale F3R. Τα 12 μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραδοθούν αφού πρώτα αναβαθμιστούν και ενημερωθούν σε αυτό το πρότυπο F3R.

Τα οφέλη για Ελλάδα και Κύπρο από τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία της Ε.Ε.
Τα 18 αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν με ρυθμό 6 ετησίως, κατά την περίοδο μεταξύ 2021 και 2023, αν και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα σχετικά με αυτό το χρονικό πλαίσιο, αφού μππορεί να φτάσουν στο σύνολό τους ΠΟΛΥΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...

Το πρότυπο F3-R είναι μια εξέλιξη του προτύπου Rafale F3. Είναι μέρος της τρέχουσας διαδικασίας για τη συνεχή βελτίωση του αεροσκάφους σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τη ανατροφοδότηση από την εμπειρία των πιλότων.

Επιτρέπει στα αεροσκάφη Rafale να μεταφέρουν τον ακόλουθο εξοπλισμό και όπλα:

Ο ευρωπαϊκός πύραυλος αέρος-αέρας μεγάλων αποστάσεων Meteor που παράγεται από την MBDA

Η ομάδα σχεδιασμού λέιζερ νέας γενιάς Thales Talios.

Η έκδοση με λέιζερ του Safran AASM Air-to-Ground Modular Weapon.

Το πρότυπο F3R περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις στους αισθητήρες Rafale και σε συστήματα που εξασφαλίζουν απόλυτη διαλειτουργικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.