Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν σταματάμε ποτέ... Ο Ελληνικός Στόλος πήρε θέσεις και περίμενε μέσα στη άγρια νύχτα το «Oruc Reis»

Μέσα στη νύχτα, Τετάρτης προς Πέμπτη, στο σκοτάδι της θάλασσας που είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της στεριάς, το τουρκικό ερευνητικό «Oru...



Μέσα στη νύχτα, Τετάρτης προς Πέμπτη, στο σκοτάδι της θάλασσας που είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της στεριάς, το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» πρόκειται να προσεγγίσει και πάλι το Καστελλόριζο.

Αλλά, το Ελληνικό πλωτό τείχος του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται εκεί, δεν έχει φύγει λεπτό από το νοτιοανατολικό θαλάσσιο τμήμα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Το ίδιο ακριβώς πράττει και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός Ξηράς.

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το ρεπορτάζ, το «Oruc Reis», από την ώρα που έκανε στροφή 180 μοιρών κατευθύνθηκε νότια- νοτιοδυτικά και πήρε τελική βορειοδυτική θέση, αλλά… η ρότα του είναι πιο νότια από εκείνη που είχε διαγράψει το πρωί της Τρίτης.

Όπως εκτιμούν Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, αν συνεχίσει με αυτή ακριβώς την πορεία θα φτάσει μεν κοντά στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου αλλά σε καμία περίπτωση στην απόσταση των 9 ναυτικών μιλίων.

Αυτό ωστόσο δύναται πολύ εύκολα ν’ αλλάξει, αναλόγως των εντολών που πρόκειται να φτάσουν στην γέφυρα του «Oruc Reis» από την Άγκυρα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν στο Hellas Journal ότι αρκούν ελάχιστες μοίρες για να στρέψει πιο αριστερά το τιμόνι του ερευνητικού.

Τα Ελληνικά πληρώματα ήδη έχουν λάβει εντολή να μετακινηθούν και να περιμένουν την «άφιξη» σε κοντινή απόσταση του ερευνητικού και των πολεμικών πλοίων συνοδείας του «Oruc Reis».

Μάλιστα οι κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων έχουν λάβει νέες εντολές να υπάρχουν κάθε δευτερόλεπτο αυξημένα αντανακλαστικά διότι το Επιτελείο παρατηρεί πως η Τουρκία δεν έχει ηρεμήσει μετά το περιστατικό με την KEMAL REIS, αναζητώντας να πάρουν μια πολυπόθητη ρεβάνς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.