Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Καθαρίζει» το Ισραήλ! Κατηγορηματικό ΟΧΙ στην πώληση F-35 στο Κατάρ!

 Οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία των ΗΠΑ με το Κατάρ για την απόκτηση στρατιωτικών αεροσκαφών F-35 θα απορριφθεί από το Ισραήλ, δήλωσε την...

 Οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία των ΗΠΑ με το Κατάρ για την απόκτηση στρατιωτικών αεροσκαφών F-35 θα απορριφθεί από το Ισραήλ, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός πληροφοριών της χώρας, Έλι Κοέν, όπως ανέφερε το Reuters. Η συμφωνία αγοράς, η οποία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από την Ουάσιγκτον ή τη Ντόχα, αναφέρθηκε από το Reuters νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο έκανε λόγο για τρεις πηγές τονίζοντας ότι το Κατάρ είχε στείλει επίσημο αίτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά των F-35.


Ο πρόεδρος, Τραμπ δήλωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου -αμέσως μετά το Ισραήλ και τα ΗΑΕ υπέγραψαν συμφωνία διπλωματικής ομαλοποίησης- ότι δεν αποκλείει την πώληση F-35 στο Αμπού Ντάμπι και σε άλλα κράτη της περιοχής. Αντιδρώντας στην δήλωση αυτή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι θα αντιταχθεί σε μια ενδεχόμενη συμφωνία.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κατάρ φημολογείται ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ. Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Sputnik στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι οι διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ μεταξύ των δύο κρατών βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, το Κατάρ αντιτάχθηκε λεκτικά στη συμφωνία Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


ΠΗΓΗ: SPUTNIK


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.