Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φ.Οκτάι εισέβαλε στα Βαρώσια - Καταγγελία στον ΟΗΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία!

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, κατά την επίσκεψή του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, δήλωσε πως μέχρι τώρα η Τουρκία δεν είχε προχωρήσει το «άνοιγμα» τ...




Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, κατά την επίσκεψή του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, δήλωσε πως μέχρι τώρα η Τουρκία δεν είχε προχωρήσει το «άνοιγμα» των Βαρωσίων ως ένδειξη καλής θέλησης.

Την παραλία των Βαρωσίων επισκέφτηκε ως ο πρώτος φιλοξενούμενος του Ερσίν Τατάρ, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Δημοκρατίας, Φουάτ Οκτάι.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε ευχαρίστηση που βρέθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τονίζοντας ότι διατηρώντας την περιοχή κλειστή, «κλέβουμε από το μέλλον των παιδιών μας».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «η πρωτοβουλία για το Βαρώσι» ήταν μια σωστή απόφαση και έχει σημασία για το μέλλον του ψευδοκράτους, από οικονομικής πλευράς.

Αυτή η κίνηση δεν αντίκειται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, γιατί θα αποδοθούν τα δικαιώματα στους ιδιοκτήτες και αυτό θα γίνει υπό τη «διοίκηση» του ψευδοκράτους, ανέφερε.

Η είσοδος του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Στη δήλωσή του ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κυβέρνηση καταδικάζουν και καταγγέλλουν, με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, να αποστείλει τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης στα κατεχόμενα, και ειδικότερα την είσοδό του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

«Πρόκειται για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. H ενέργεια αυτή του Τούρκου αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον ΓΓ του ΟΗΕ» προσθέτει.

Την ίδια ώρα, τονίζει ο κ. Κούσιος, «τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο τέως ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ενώπιον του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.