Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλλάζει ο νόμος για τα εκλογικά δικαιώματα των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών – Χαμός στη Βουλή

   Μεταφέρουμε από newsit.gr_ Ο Σταύρος Κοντονής έριξε τις… βόμβες, οι Ποινικοί Κώδικες έγιναν πεδίο άγριας αντιπαράθεσης και στη Βουλή και ...

  



Μεταφέρουμε από newsit.gr_ Ο Σταύρος Κοντονής έριξε τις… βόμβες, οι Ποινικοί Κώδικες έγιναν πεδίο άγριας αντιπαράθεσης και στη Βουλή και μετά το σάλο γιατί οι καταδικασμένοι για την (εγκληματική οργάνωση πια) Χρυσή Αυγή θα έχουν δικαίωμα να ξαναείναι υποψήφιοι, ο νόμος αλλάζει.

«Θα γίνει τροποποίηση του εκλογικού νόμου και οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής θα μπορούν να έχουν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων» ανέφερε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος ύστερα από σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τους Ποινικούς Κώδικες.

Το θέμα άνοιξε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε από την κυβέρνηση να υιοθετηθεί και να ψηφιστεί μια τροπολογία που θα στερεί στον εκλογικό νόμο τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποκρισία» «κακό συνδικαλισμό» και μια νέα προσπάθεια να αποσύσει τις ευθύνες του γιατί στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μείωσε τις ποινές για τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων καθώς και τις παρεπείπτουσες ποινές που μέχρι τότε ίσχυαν και μεταξύ αυτών ήταν η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων


Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει να προσπαθεί να κάνει πολιτική διχάζοντας τους πολίτες. Κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί «προτού καν ολοκληρωθεί από την πλευρά του Δικαστηρίου η πλήρης απονομή των ποινών και η πλήρης εικόνα της απονομής της δικαιοσύνης- να κάνει συνδικαλισμό πολύ κακού επιπέδου, με πολύ πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο, έχοντας, προφανώς, ανάγκη την άντληση εντυπώσεων από πράγματα, που θα έπρεπε να τα κρατήσουμε πολύ υψηλά όλοι οι Έλληνες».
«Έρχεστε και ζητάτε και τα ρέστα!»

Του υπενθύμισε, ακόμη, ότι «ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μετέτρεψε τις ποινές για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ψηφίζοντας τις τελευταίες μέρες πριν από τις εκλογές του ‘19 το νέο Ποινικό Κώδικα. «Ήταν από 10 έως 20 χρόνια και τις κάνατε 5 έως 15 χρόνια και βγάζοντας στην μπάντα τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, συνολικά από τον Ποινικό Κώδικα. Αυτό είναι έργο δικό σας και εσείς το δημιουργήσατε έως κυβέρνηση με τον Ποινικό Κώδικα. Και αντί να κάνετε την αυτοκριτική σας έρχεστε, σήμερα, και ζητάτε τα ρέστα».

Επί της ουσίας της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι το άρθρο 51 παρ 3 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι εκλογικός νόμος «δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα, παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα» εξηγώντας ότι αυτό το «αμετάκλητο» του Συντάγματος δεν μπορεί να παρακαμφθεί με μια τέτοια τροπολογία που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.