Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μέσα στην τρελή χαρά ο Παπαδημούλης προσπαθεί να εξηγήσει τι θα γίνει με τον Λαγό στο Ευρωκοινοβούλιο...!!!

    Όπως φαίνεται δεν υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό του Ευρωκοινοβουλίου στην περίπτωση καταδίκης μέλους του για συμμετοχή σε εγκληματικ...

   



Όπως φαίνεται δεν υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό του Ευρωκοινοβουλίου στην περίπτωση καταδίκης μέλους του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Επιστολές ενημέρωσης αναφορικά με τη σημερινή ιστορική απόφαση του τριμελούς Εφετείου Αθηνών που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή και τα ηγετικά της στελέχη για τη συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απέστειλε νωρίτερα σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, προς όλο το κοινοβουλευτικό σώμα του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και προς τους Προέδρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Μάρτιν Σίντερβαν και Μανόν Ομπρί, αναφέρει το sputnik.gr.

Ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσουν

Μετά τη σημερινή ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ερωτηματικά δημιουργούνται για το μέλλον του Γιάννη Λαγού στο ευρωκοινοβούλιο και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Αναφορικά με αυτές ο Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζει ότι το ευρωκοινοβούλιο θα δράσει αφού ολοκληρωθούν οι ενέργειες του κράτους μέλους, εν προκειμένω οι ενέργειες της Ελλάδας:

«Αρχικά πρέπει να ολοκληρώσει το δικαστήριο τη διαδικασία επιμέτρησης των ποινών, να τις ανακοινώσει και στη συνέχεια η Ελλάδα ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για τις αποφάσεις και να υποβάλλει το σχετικό αίτημα. Από ότι γνωρίζω δεν έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο, να έχει καταδικαστεί κάποιος ευρωβουλευτής ως διευθυντικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης. Η συνέχεια εξαρτάται από το κράτος μέλος της ΕΕ, (εν προκειμένω η Ελλάδα) που θα ζητήσει πράξεις από το Ευρωκοινοβούλιο με βάση τη δικαστική απόφαση. Παραμένει ανοιχτό το ζήτημα για το αν η απόφαση θα έχει άμεση ισχύ ή ανασταλτικό χαρακτήρα. Επίσης παραμένει ανοιχτό το τι θα γίνει σε σχέση με τα πολιτικά δικαιώματα του καταδικασθέντος».

Και καταλήγει:

«Να θεωρηθεί πάντως δεδομένο ότι υπάρχει μια συντριπτικότατη πλειοψηφία εντός του Ευρωκοινοβουλίου που έχει αντιφασιστικό-αντιναζιστικό χαρακτήρα και μια στάση σεβασμού υπέρ της δημοκρατίας και της νομιμότητας».

Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, δεν μπορεί να επιβάλει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους καταδικασθέντες, καθώς καταργήθηκε ως παρεπόμενη ποινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.