Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση από τους συνηγόρους των Αιγύπτιων ψαράδων για τις ποινές... Θέλουν μεγαλύτερες...

Έφεση θα καταθέσουν σήμερα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων, κατά των ποινών που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες της Χ...





Έφεση θα καταθέσουν σήμερα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων, κατά των ποινών που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στις 12 Ιουνίου 2012 στο Πέραμα.

Με την απόφαση του, το Δικαστήριο έστειλε στη φυλακή τους τρεις εκ των πέντε καταδικασθέντων για την επίθεση.

Συγκεκριμένα, στη φυλακή βρίσκονται πλέον οι Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής πρώην πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Εκτός φυλακής, καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει στις εφέσεις τους αναστέλλουσα δύναμη, έμειναν οι Θωμάς Μαρίας και Κων. Παπαδόπουλος οι οποίοι έχουν επίσης καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών.

Έφεση για τις ποινές για την επίθεση στον Αμπουσίντ Εμπάρακ

Οι συνήγοροι των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής ζητούν την άσκηση έφεσης για τις χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση.

Η επίθεση έγινε στις 3 τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 στη μονοκατοικία που διέμεναν στο Ικόνιο Περάματος τέσσερις Αιγύπτιοι ψαράδες που εργάζονταν στα καϊκια της Ιχθυόσκαλας από ομάδα ατόμων που κράδαιναν ρόπαλα και ξύλα. Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικιίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά. Πρόκειται για τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, πατέρα 3 παιδιών, στον οποίο προκάλεσαν βαρύτατο διπλό κάταγμα στην κάτω γνάθο και στα ρινικά οστά.

Το Δικαστήριο προ συγχώνευσης των ποινών επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ και έξι ετών κάθειρξης στους καταδικασθέντες για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και τρία και έξι έτη για την ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Οι μεγαλύτερες ποινές επιβλήθηκαν στον πυρηνάρχη περάματος, Αναστάσιο Πανταζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.