Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αδειάζουν τα ράφια από γαλλικά προϊόντα στον ισλαμικό κόσμο – Παρίσι: «Δεν απαντάμε με βλακεία στην βλακεία»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα κατάφερε να στρέψει τον μουσουλμανικό κόσμο εναντίον της Γαλλίας. Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντ...




Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα κατάφερε να στρέψει τον μουσουλμανικό κόσμο εναντίον της Γαλλίας. Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα από τον ίδιο αλλά και άλλους ηγέτες που έκαναν ότι δεν κατάλαβαν τα όσα είπε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την δολοφονία του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε γιατί παρουσίασε σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη του οδηγούν σε έναν παράλογο ξεσηκωμό της ανατολής απέναντι στην δύση.



Η απάντηση ήρθε σήμερα από τον επικεφαλής της μεγαλύτερης εργοδοτικής ένωσης της Γαλλίας Medef. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό», είπε ο Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να θέσουν τις αρχές τους πριν από το επιχειρείν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε ως προς τα σκίτσα (του Μωάμεθ), ούτε ως προς την ελευθερία της έκφρασης και μετά από αυτό, κάποιοι αποφάσισαν να αντιδράσουν.

Ήδη το Σάββατο, γαλλικά προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια των σουπερμάρκετ στην Ντόχα του Κατάρ.



Η υπουργός Πολιτισμού Ροζλίν Μπασελό της Γαλλίας προσπάθησε σήμερα να εξηγήσει ότι η Γαλλία δεν μάχεται «τους γάλλους μουσουλμάνους», αλλά «τον ισλαμισμό και την τρομοκρατία».

Επίσης, χθες, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ δεν έχουν κανένα αντικείμενο και θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως, καθώς και όλες οι επιθέσεις που κατευθύνονται κατά της χώρας μας, χειραγωγούμενες από μία ακραία μειοψηφία».

«Δεν απαντάμε με βλακεία στην βλακεία…»

Το σαββατοκύριακο στην Ιορδανία, πολλά βίντεο στα social media έδειχναν άδεια ράφια σουπερμάρκετ, συνοδευόμενα από hashtag όπως #France Boycott ή #Our Prophet is a red line (Ο Προφήτης μας είναι κόκκινη γραμμή). Διαδήλωση οργανώνεται σήμερα στην Λωρίδα της Γάζας και αύριο στο Αμμάν, ενώ το σαββατοκύριακο έγιναν συγκεντρώσεις στην Τυνησία και σε ορισμένες περιοχές της Συρίας.

Οι επιχειρήσεις ειδών διατροφής, ειδών πολυτελείας και καλλυντικών είναι πιθανόν να πληγούν ιδιαιτέρως από το μποϊκοτάζ στις χώρες του Μάγκρεμπ, την Εγγύς και την Μέση Ανατολή.

Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αμοιβαίου μποϊκοτάζ, ο Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ απάντησε: «Δεν απαντάμε με βλακεία στην βλακεία…δεν τίθεται θέμα να μποϊκοτάρουμε οποιονδήποτε, το θέμα που τίθεται είναι η διαφύλαξη των αξιών της Δημοκρατίας μας». Ο επικεφαλής της Medef διευκρίνισε ότι το μποϊκοτάζ είναι προς το παρόν περιορισμένο τοπικά. Σύμφωνα με την γαλλική κυβέρνηση, οι πρώτες συνέπειες του μποϊκοτάζ δεν έχουν προς το παρόν αποτιμηθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.