Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κωνσταντίνος Πλεύρης: «Ζητάμε να εξαιρεθούν όλοι, πλην της εισαγγελέως» λέει ως συνήγορος πλέον του Λαγού!

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού - Κατηγόρησε την έδρα ότι επηρεάστηκε για την απόφασή της Λαμβάνοντας ...




Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού - Κατηγόρησε την έδρα ότι επηρεάστηκε για την απόφασή της

Λαμβάνοντας το λόγο ο Κωνσταντίνος Πλεύρης συνήγορος του Ιωάννη Λαγού είπε ότι ζητεί την εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου (τακτικών και αναπληρωματικών μελών του) πλην της εισαγγελέως της έδρας.

Όπως είπε «υπάρχουν υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ ακόμη και από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο κ. υποστήριξε:

«Εισερχόμενος στην αίθουσα σχημάτισα την εντύπωση ότι εισέρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως. Ελπίζω να εγγυηθείτε τη σωματική μου ακεραιότητα.

Η Ευρωπαϊκή σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικασθεί. Τα ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να προεξοφλούν το αποτέλεσμα της δίκης. Όλα αυτά που αποτελούν νόμο του κράτους έχουν παραβιαστεί με την ανοχή του δικαστηρίου σας».

Ακόμη, ο συνήγορος Λαγού είπε:

«Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Έγινε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας από όλες τις εφημερίδες τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα. Αυτός ο επηρεασμός για μας δημιουργεί την εντύπωση ότι διακυβεύεται η ανεξαρτησία του δικαστηρίου σας...

Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πίνακες που έλεγαν ότι δεν είναι αθώοι. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Δήλωσε ικανοποιημένη για τι δίκη. Η δίκη αυτή είναι ποινική αλλά με την ανοχή σας μεταβλήθηκε σε πολιτική δίκη».

Απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου ο κ. Πλεύρης είπε: «Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι. Οι εφημερίδες γράφουν σε σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή. Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες; Δεν κάνατε μια δήλωση. Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό . Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.