Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία: Απειλούν να αποκεφαλίσουν δήμαρχο μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του καθηγητή

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα και να παρέχουν προστασία στον δήμαρχο της πόλης Μπρον, κοντά στη Λιόν Π...

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τις Αρχές να λάβουν μέτρα και να παρέχουν προστασία στον δήμαρχο της πόλης Μπρον, κοντά στη Λιόν

Προτού ακόμη συνέλθει η Γαλλία από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή ιστορίας Σαμιέλ Πατί, την περασμένη Παρασκευή, έξω από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν, σε προάστιο του Παρισιού, ο δήμαρχος της πόλης Μπρον, κοντά στη Λιόν, δέχεται απειλές για τη ζωή του με γκράφιτι τα οποία γράφουν: «Τζερεμί Μπροντ θα σε αποκεφαλίσουμε».


Ο Μπροντ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter τα απειλητικά γκράφιτι που εντοπίστηκαν σε τοίχους της πόλης του το πρωί της Πέμπτης και έγραψε: «Αυτές οι γραπτές απειλές είναι αχαρακτήριστες, αλλά δεν με εντυπωσιάζουν. Δεν φοβάμαι και δεν υποχωρώ. Όπως οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες, εμείς οι αξιωματούχοι που εκλεγόμαστε τοπικά είμαστε επανειλημμένα θύματα μιας αυξανόμενης βίας. Αυτή η κατάσταση δεν είναι πια ανεκτή».


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα στη Λιόν, ο δήμαρχος και οι τοπικές αστυνομικές αρχές λαμβάνουν απειλές για τη ζωή τους ύστερα από μια επιχείρηση εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη πριν μερικές ημέρες.


Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν έγραψε στο Twitter πως προσφέρει τη στήριξή του «Σε αυτόν τον δήμαρχο, όπως και σε όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους που είναι θύματα απειλών» και ζήτησε από τις αρχές να λάβουν μέτρα και να παρέχουν προστασία στον δήμαρχο της Μπρον.


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δημάρχων της Γαλλίας (AMF) χαρακτήρισε «μη ανεκτές» και απαράδεκτες τις απειλές εναντίον του δημάρχου της Μπρον και δήλωσε πως προσφέρει την πλήρη στήριξή της στον Τζερεμί Μπροντ και στις δυνάμεις της εθνικής και της τοπικής αστυνομίας στον αγώνα τους κατά της εγκληματικότητας. Επίσης, στο πλευρό του δημάρχου τάχθηκε με σχετική ανάρτηση στο Twitter και το συνδικάτο των Γάλλων αστυνομικών.


Η γαλλική αστυνομία επίσημα δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για το γεγονός αλλά σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ερευνά την υπόθεση. Στις 16 Οκτωβρίου ένας 18χρονος ισλαμιστής τσετσενικής καταγωγής αποκεφάλισε τον καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί κοντά στο σχολείο που εργαζόταν επειδή είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στην διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου. Την Τετάρτη μια γυναίκα συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα επειδή απείλησε να «ανατινάξει τα πάντα» σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Λιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.