Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα κόλπα για να καίει λιγότερη βενζίνη το αυτοκίνητο

 Η κατανάλωση της βενζίνης στο αυτοκίνητο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που πρέπει να έχεις υπόψιν. Xρήσιμες συμβουλές για να μην...

 Η κατανάλωση της βενζίνης στο αυτοκίνητο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που πρέπει να έχεις υπόψιν. Xρήσιμες συμβουλές για να μην καιεί πολύ βενζίνη το αυτοκίνητο. Βήμα - βήμα τα «κόλπα»


Μην αφήνεις τον ζεστό ή κρύο αέρα του στο αυτοκίνητο ανοιχτό. Φροντίστε να το κλείνεις κατά διαστήματα μιας απορροφά ενέργεια και κοστίζει.

Απόφυγε την απότομη επιτάχυνση.Έχει παρατηρηθεί ότι όσο πιο απότομα επιταχύνουμε στο αυτοκίνητο τόσο περισσότερο καύσιμο καίει ο κινητήρας. Προτιμούμε τη σταθερή οδήγηση.

Μην παραφορτώνεις το αυτοκίνητο με περιττό βάρος ειδικά όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι. Το βαρύ αυτοκίνητο καίει και πιο πολύ. Ακόμη και 40% μπορεί να αυξηθεί η επιβάρυνση ενώ καλό θα είναι να αποφεύγεις τις μπαγκαζιέρες. Αυξάνουν την αντίσταση του αέρα και η κίνηση του αμαξιού γίνεται πιο δύσκολη και ακριβή.

Να ελέγχεις πάντα για τον σωστό αέρα στα ελαστικά. Αυτός ο έλεγχος βοηθά όχι μόνο στην πιο ασφαλή μετακίνηση αλλά επίσης και στο να πατά μικρότερο μέρος του πέλματος του ελαστικού στο οδόστρωμα. Έτσι μειώνονται οι τριβές και να καταναλώνεται λιγότερη βενζίνη στο αυτοκίνητο

Μην παραγεμίζεις το ρεζερβουάρ. Πολλές φορές η θερμική διαστολή του καυσίμου έχει ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση και άρα τη σπατάλη του.

Να επιλέγεις το κατάλληλο και όχι το πιο φθηνό καύσιμο. Ένα ενισχυμένο καύσιμο ίσως στοιχίζει λίγο παραπάνω αλλά τελικά η απόδοσή του να είναι τέτοια που στο τέλος να είναι συμφέρουσα για το πορτοφόλι μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.