Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μακελειό σε σχολείο στο Καμερούν: Ένοπλοι Σκότωσαν 6 παιδιά, τραυμάτισαν 8... Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν...

Κάποια παιδιά τραυματίστηκαν καθώς πήδηξαν από παράθυρα στον δεύτερο όροφο Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Καμερούν η επίθεση ενόπ...





Κάποια παιδιά τραυματίστηκαν καθώς πήδηξαν από παράθυρα στον δεύτερο όροφο

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη του Καμερούν η επίθεση ενόπλων σε σχολείο, όπου άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι παιδιά και τραυματίζοντας περίπου οκτώ ακόμη σε μια περιοχή, όπου επιχειρούν αυτονομιστές αντάρτες.

Οι δράστες με πολιτική περιβολή έφθασαν κι εξαπέλυσαν την επίθεσή τους κατά το μεσημέρι στην πόλη Κούμπα στην Νοτιοδυτική Περιφέρεια του Καμερούν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένου ενός γονέα που βρισκόταν έξω από το σχολείο τη στιγμή της επίθεσης. Κάποια παιδιά τραυματίστηκαν καθώς πήδηξαν από παράθυρα στον δεύτερο όροφο.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν η επίθεση συνδέεται με την συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του στρατού και ομάδων που επιδιώκουν τη δημιουργία ενός αποσχισθέντος κράτους ονόματι Αμπαζόνια στο αγγλόφωνο δυτικό τμήμα της χώρας. 

Πρόκειται, πάντως, για ένα νέο τραγικό συμβάν σε μια περιοχή όπου από το 2017 έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες και έχουν εκτοπιστεί χιλιάδες λόγω των συγκρούσεων, με πολλά παιδιά να μη μπορούν να πάνε σχολείο.

«Βρήκαν τα παιδιά στην τάξη και άρχισαν να τα πυροβολούν», δήλωσε στο Reuters ο Αλί Ανουγκού, αντινομάρχης της πόλης. Η Ιζαμπέλ Ντιονέ έτρεξε στο σχολείο για να αναζητήσει την 12χρονη κόρη της όταν άκουσε για την επίθεση. Την βρήκε στο πάτωμα μιας σχολικής αίθουσας να αιμορραγεί από το στομάχι. «Ήταν αβοήθητη και φώναζε “μαμά σε παρακαλώ βοήθησέ με” και της είπα “μόνο ο Θεός σου μπορεί να σε σώσει τώρα”», είπε η Ντιονέ στο Reuters. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία για τραυματισμό από πυροβολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.