Tελευταια Νεα

Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2020

Αρμενικό ΜΜΕ: Η Τουρκία έστειλε 1200 κομάντος ενάντια στους Αρμένιους στο Αρτσάχ...!!! «Δικαίωμα μας» δηλώνει ο Ερντογάν...

  


Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας, η Τουρκία φέρεται να έστειλε 1200 κομάντος για να πολεμήσουν μαζί με τους Αζέρους εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, σύμφωνα με Ρώσο δημοσιογράφο που κάνει ρεπορτάζ μέσα στα πεδία των μαχών.


Ο ίδιος ανέφερε ότι οι Τούρκοι καταδρομείς μεταφέρθηκαν αρχικά στο Μπακού και μετά μετακινήθηκαν στο μέτωπο του Ναγκόρνο/Καραμπάχ.“Οι Τούρκοι καταδρομείς, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία αφού πολεμούσαν εδώ και μεγάλο διάστημα στην ΝΑ Τουρκία τους Κούρδους του ΡΚΚ, μετακινήθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν ενάντια στους Αρμένιους του Αρτσάχ”, δήλωσε ο ιδρυτής και ο ανταποκριτής του WarGonzo, Semon Pegov, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενος ρωσικές πηγές.

«Πρόκειται για ορεινούς καταδρομείς που δρουν σε ορεινές περιοχές όπως τα εδάφη του Αρτσάχ. Οι Τούρκοι καταδρομείς θα αντικαταστήσουν στρατεύματα ειδικών αποστολών του Αζερμπαϊτζάν που δεν μπορούν να αντέξουν την άμεση σύγκρουση με την αρμενική πολιτοφυλακή του Αρτσάχ. Μιλώ πρώτα απ 'όλα για το νότιο μέτωπο και την κατεύθυνση Jabrayil-Hadrut», είπε ο Ρώσος.

Πρόκειται για μια εξέλιξη για την οποία αναμένουμε φωτογραφίες και βίντεο προς επιβεβαίωση, ενώ μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Πούτιν, αποδεικνύεται ότι η όλη επιχείρηση έχει τις “ευλογίες” του.

Τονίζουμε ότι μια πιθανή συνάντηση Τούρκων και Αρμενίων κομάντος θα αποτελέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αφού θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά για την μαχητική τους αξία σε πραγματικό πεδίο μαχών.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες, η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε "ότι έχει κάθε δικαίωμα να αντιδράσει, να παρέμβει ακόμη και να συμμετάσχει στην επίλυση της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν".

Μέχρι στιγμής ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση αρνούνται κατηγορηματικά την επίσημη συμμετοχή της χώρας τους σε αυτήν τη σύγκρουση, αλλά μάλλον πρόκειται για ένα ακόμη “έργο” παραπληροφόρησης, παρόμοιο με αυτό που είδαμε και στην Λιβύη.

Τρεις ξένες στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών παρείχαν αποδεικτικά στοιχεία που λένε ότι η Τουρκία όχι μόνο εμπλέκεται ενεργά στη στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή, αλλά μετέφερε και συνεχίζει να το πράττει, Σύριους μισθοφόρους για να συμμετάσχει σε αυτήν. Μιλάμε για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, και της Γαλλίας.

“Ωστόσο, η λογική του Ερντογάν είναι ανησυχητική, αφού δεν συνίσταται λόγος ώστε να εμπλακεί η Τουρκία. Το πρόβλημα με τη δήλωση του τούρκου προέδρου είναι η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για οποιαδήποτε ρωσική επέμβαση στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner. Η δήλωση του Ερντογάν και η εμπλοκή της Τουρκίας στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει ως βάση τον διεθνή πολιτικό και οικονομικό χάρτη”, δηλώνει ο ίδιος αμυντικός αναλυτής.Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές ανέφεραν ότι με αυτήν την δήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά έμμεσα ότι η Άγκυρα εμπλέκεται πολύ βαθιά στις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα των “Τριών” περιλαμβάνει τρία έθνη, τη Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία, γνωστή και ως Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ, η οποία είναι αυτή που έχει την ευθύνη για την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο.

Η Τουρκία θέλει να τελειώνει με το Ναγκόρνο, όσο γίνεται πιο γρήγορα για αυτό και πιθανότατα να μετέφερε μια ολόκληρη ταξιαρχία καταδρομών στην περιοχή για να καταλάβει τα εδάφη που κατέχουν οι σκληροτράχηλοι Αρμένιοι.

Χωρίς αποτελεσματική παρέμβαση, ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ, η Άγκυρα κινείται ανεξέλεγκτα με σκοπό να ικανοποιήσει πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα, σε μία τροπή πολύ ανησυχητική όχι μόνο για το Ναγκόρνο, αλλά και για την Α.Μεσόγειο, αφού οι προκλήσεις της Άγκυρας διαδέχονται η μία την άλλη. pentapostagma.gr« Προηγουμενη
Επομενη »