Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Yeni Birlik»: «Συμμαχία του κακού» η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Birlik» αναφέρει, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, τη νέα στρατιωτική συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ισραήλ ...



Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Birlik» αναφέρει, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, τη νέα στρατιωτική συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και Κύπρου, ως μια «συμμαχία του κακού» κατά της Τουρκίας.

Το άρθρο γράφει ότι οι τρεις χώρες θα εμβαθύνουν τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ τους μέσω στρατιωτικών ασκήσεων και μέσω επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.




Ο τουρκικός Τύπος απευθύνεται σε έναν απλοϊκό και αμόρφωτο λαό. Ως «συμμαχία του κακού» ή «σατανική συμμαχία» αναφέρονται όλες οι σχέσεις συνεργασίας στην περιοχή στις οποίες δεν συμμετέχει η Τουρκία ή αντιτίθενται στους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς.

Για παράδειγμα, η «Yeni Safak» αποκαλεί -σταθερά- «συμμαχία του κακού» τη συνεργασία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο.

«Άξονας του κακού», «κεφαλή του κακού», αποκαλείται από τον τουρκικό Τύπο ο πρίγκιπας διάδοχος των Εμιράτων, Μοχάμεντ.

Μεγαλύτερο όμως «κακό» από τα Εμιράτα είναι το Ισραήλ (εννοείται) και ακόμα μεγαλύτερο το «κακό» όταν οι Έλληνες συμμαχούν με τους Ισραηλινούς.

Συμπέρασμα: «Μεγάλο κακό» έχει βρει την Τουρκία.

Το τουρκικό δημοσίευμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Ισραηλινό αναλυτή Hay Eytan Cohen Yanarocak, ερευνητή του Κέντρου «Μοσέ Νταγιάν» και του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφάλειας Ιεροσολύμων.